Kan man ledsna på sitt husdjur?

Såg en annons där en kanin annonserades ut pga att barnen ledsnat på sitt husdjur. Barn är ju ombytliga och det som är roligt ena stunden är inte lika roligt i nästa. När det kommer till levande varelser tycker jag det är viktigt att lära sina barn att respektera allt liv. Har man åtagit sig att sköta ett husdjur så måste man faktiskt det även när det inte är lika roligt.

Som förälder måste man ha huvudansvaret för ett djur i familjen eftersom det inte går att lägga det på ett barn. Personligen tycker jag att man bör vänta med att ge barnet ett husdjur tills de är så mogna att det förstår ansvaret också. Sen är det tyvärr inte bara barn som uppenbarligen ledsnar på sina husdjur. Många hundar impulsköps verkar det som då de några månader senare ligger ute till försäljning igen.

Djur skapar relationer precis som människor, på olika sätt. Den ska skapa nya relationer och bli trygg i en ny miljö vid en omplacering. Om det nu är så att det är till djurets bästa att flytta så måste man lägga ner lite tid och energi på att hitta ett nytt varaktigt hem. Inte skänka bort till första bästa. Se bara på antalet annonser på Internet. Några av djuren är där för andra eller tredje gången också…

Livet handlar inte bara om att alla dagar ska vara lustfyllda till 100 %, man får göra det bästa av de dagar då allt inte är perfekt och roligt också.

Generellt tycker jag att människor verkar mycket bekvämare idag och så fort något inte passar så ska det bytas ut. Då ska man åtminstone inte skaffa husdjur…

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.