Simskola

Bild

Ledig fredag för matte och då passade vi på att åka till Hundsimmet.
Theo har fått kläm på det här med att simma. Han trampar på bra i lugnt tempo. Han vill dock inte leka med några leksaker i vattnet ännu men det kommer väl.

140530

IMG_0177

Alf fick simma för första gången sen han blev sjuk av sin knöl. Så ringrostig var han, sämre teknik än Theo men han kämpar på. Det fantastiska med Alf är att med beröm och uppmuntran så börjar svansen vifta och han vågar prova. Han är modig på det sättet, han litar på oss. I början var det vingligt och stressigt men ganska snart så lugnade han ner sig. Han vågade till slut nån sväng ut i bassängen.

IMG_0179

 

Nybadade grabbar.

IMG_0181

Nöjd Theo.

IMG_0183

Kanske en något mindre nöjd Alf men hans självförtroende växte nog lite ändå.

IMG_0184

Simning är en bra friskvårdsaktivitet för alla hundraser. Även för taxar som kanske inte har de fysiska förutsättningarna för att bli bra på att simma. Men med flytväst och rätt träning så blir de bättre i tekniken. Få skador/sjukdomar rehabiliteras genom ren simträning har jag fått veta av en sjukgymnast, då är det i så fall en vattentramp man använder. Hunden går då på ett typ av löpband i vatten. Men som friskvård är det en bra aktivitet. Allt man kan göra för att hålla sin hund frisk betalar sig i slutändan med att man slipper veterinärräkningar.

I shoppen hade dom jättefina selar av hampamaterial från Good dog. Matte var jättesugen att köpa men vi har rätt bra med hundgrejer nu så vi får nog lugna oss lite. Hampa är miljövänligt och mjukt men starkt material och även bra för känsliga hundar då det är naturligt, allergivänligt och antibakteriellt.Så när våra selar är helt utnötta kanske det blir några nya hampaselar.

Idag regnar det så matte väntar med att plantera om blommorna till imorgon då det förhoppningsvis är bättre väder. I går var det en fantastiskt skön dag med mycket sol. Inte ett moln på hela dagen. Det känns dock idag då huden blev lite bränd.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

4 Svar på “Simskola”

 1. Eva H

  Mammas första uppf, en taxarnas “grand old lady” verkligen (Mariebergs, korth och sträva, mycket jakt) sa’ Att “Taxar som inte brukar gilla att bada!”
  Vår första, Kim, hade aldrig hört det utan var fullkomligt tokig när vi skulle till sjön på landet 😀
  Sista året, när han fyllde 13, gick det inte ens att s t a v a till “bada”, “sjön”, “vatten”, “handduk” eller likn. Inte på ngt språk 🙂
  Finpojkar!
  En fråga dock, det med leksak, räknas det som ngt extra eller?

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Jag får bara känslan av att om han börjar leka med leksakerna i vattnet så är han mer avslappnad. Ser många andra (dock badande hundraser som retrievers och tollare) som apporterar och leker i vattnet..

   Svara
 2. Terése

  jättefina kort på dina duktiga simgrabbar 🙂

  … Och det där med hampasele måste jag ju kolla upp. Låter intressant.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja dom var jättefina i färgen också. Ska definitivt titta på en sån i framtiden. Gillar när det är miljövänligt.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.