Det går upp och ner

Dagen började med att vi fick sålt en hylla som stått i vårt förråd sedan vi renoverade lägenheten. Den har inte fått plats i vår “nya” lägenhet så den fick gå till någon annan som kan ha bättre användning för den.

Sen bar det ut till naturreservatet för lite promenad. Halt och kallt, lite blåsigt. När vi kommit halvvägs kom matte på att armklockan inte är omställd till sommartid och att vi om en timme skulle vara på hundhuset som vi hyrt igen! Snabbt tillbaka hem för att byta om och fara iväg.

Alf tränade på bra utan tratten och Alma som löpte bekymrade inte hanarna desto mer just nu. Det märks att dom är kastrerade båda två.

IMG_20140330_221837

IMG_20140330_221800

Skönt för Alf att slippa tratten ett tag. Han var fullt fokuserad på träningen. Med hjälp av klickern fick vi in ett par riktigt fina “stå, stanna” 🙂

IMG_20140330_221523
Theo sprang runt och fick prova banan, träna på vars baktassarna är och springa genom tunneln (favorit). Även han var duktig.

Efter det var tanken att vi skulle åka till småtaxarnas husse och matte och äta och se film. När vi kommer fram ser vi att Alf måste kommit åt såret för sårskorpan var borta och det blödde lite bredvid operationssåret. Typiskt! Det känns som den oändliga historien detta sår. När ska det ta slut? När ska det bara läka ihop och allt bli bra igen? Själva operationssåret ser fortfarande bra ut men det känns som att det aldrig läker. Vi vill bli av med tratten på stackarn! Han har ju tratt på sig inne. Det är bara när vi tränar eller är ute han slipper den. Alf har inte heller bajsat på hela dagen idag. Han har ju varit lite hård i magen vilket vi tror berott på medicinen. Men han verkar då inte må dåligt och det har hänt nån gång tidigare att han inte bajsat på en hel dag. Då brukar de komma desto mer dagen efter.

När vi kom hem idag satt en hare (den ljusa fläcken på den suddiga mobilbilden) precis nedanför vår slänt! Alf kände vittring men sa inget…

IMG_20140330_221250IMG_20140330_221926

Igår skulle matte fixa sin cykel som togs fram i förrådsrensningen. Den behövde nya handtag, ny sadel, nytt kedjeskydd och nytt stöd. Vi köpte alla delar men det slutade med att endast handtagen och sadeln kom på plats för de andra delarna var trasiga från butiken! Gah! Här köper man nya delar men ändå är dom trasiga? Så det blir till att åka iväg till veckan och fixa nya delar…

Känns som att det bara är att gå och sova och hoppas att imorgon blir en bättre dag.

God natt.

 

 

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.