Terriern Wilma förgiftad av amfetamin

Läs hela nyheten här.

Sexåriga west highland white terriern Wilma fick i sig amfetamin under kvällspromenaden i centrala Göteborg. Hon kräktes, blev hyperstressad och okontaktbar, men överlevde.

Hundar kan ju stoppa i sig det mesta som dom får tag i men vem skulle kunna ana att deras hund får i sig knark?

Vid 23-tiden i söndagskväll rastades Wilma i “Tyska parken”. 

– Det är många hundägare som brukar gå dit. Men där är mörkt och vad Wilma gjorde mer än nosade i buskarna var inte möjligt att se. 

Ett par timmar senare började Wilma kräkas. Hon blev allt sämre under natten. Hon satt i ett hörn och skakade och var helt omöjlig att få kontakt med.

Så skönt att hunden klarade sig oskadd och fick komma hem efter ett dygn.

Klockan åtta på måndagsmorgonen togs Wilma in på Blå Stjärnan. Giftprover som togs visade att hon hade amfetamin i urinen. 

– Testet visar bara att det finns amfetamin, inte hur mycket, säger veterinär Torunn Schiefloe och tillägger att det inte är första gången man hittar ämnet hos förgiftade hundar, även om det inte är så vanligt. 

– Hundar hittar tappade tabletter som de äter, förklarar hon. 

Agneta Österlund har, efter det chockartade beskedet om amfetaminförgiftning, haft kontakt med en narkotikaspanare, och fått veta att amfetamintabletter luktar gott, ungefär som parfym.

Theo kan ju stoppa i sig mycket ute men tur att Alf inte gör det för det är lättare att hålla koll på den ena och inte på båda. Men oron börjar ju i magen när man ser han tugga på nåt man inte hinner uppfatta vad det är. Ofta är det kottar eller pinnar han äter men en gång såg jag honom tugga på vad som såg ut att vara en skinkmacka som någon slängt (?).

Man måste helt enkelt se lite vad hunden gör där i buskarna…

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.