Kursstart!

Å så kul att vara igång igen! Idag var det kursstart för flockhanteringskursen vi går. Vi fick ett häfte som vi ska fylla i under kursens gång med olika saker som när vi är färdiga blir en egen träningsbok om just våra hundar och vår flock! Smart va? 🙂 Då kan man gå tillbaka till den och se hur vi ska lösa olika problem som uppstår just utifrån våra individer och hur vår flock fungerar. Sen fick vi börja med en smart sak. Vi skulle lista hur en bra chef är. Hmmm. Lätt att lista upp det. Men är man en sån hemma mot sina hundar? Rättvis, tydlig, uppmuntrande osv…Alltid värt att tänka på när många tjatar ut “ledarskapsbegreppet”. Ja hur är en bra ledare? En bra idrottsledare t ex? Inte är det nån som mobbar, bråkar eller skriker. Så vem vill man själv följa? Bli den personen för din hund.

Idag fick vi träna på enkla saker som att ta ut hundarna ur bilen på ett bra sätt och diskriminera och namnassociationer. Kursledarens utlåtandevilka fina och välskötta taxar. Jag har nog aldrig sett så fina taxar“. Oj så glad och stolt man blir! Dom skäller ju och beter sig i början (därför vi går kursen) men de lyssnar också rätt bra. Men så har ju Alf alltid varit. Han skäller och lever om mest vid första tillfället men i slutet av kursen är han “bäst i klassen” 😉 Enligt matte iaf.

Vi fick med oss läxor att göra till nästa gång och fokus ska vara på Alf, som är osäker. Theo ska få aktivera sig med spår när inte Alf är med. Vi ska ignorera skällandet och matte ska hålla tyst och inte prata med Alf när han söker stöd hos oss. Alltid nyttiga tips. Sen fick vi ett boktips som vi ska läsa till nästa gång: Hundspråk, etologi i ord och bild.

Så nu ser vi fram emot nästa träff i april.

Till mattes stora förvåning kom lillebror in på kursen. Han ville bara hälsa på och se vad vi gjorde. Han frågade nyfiket vad han kunde göra för att hjälpa oss med träningen och sa efteråt att alla i familjen borde gå kursen och hjälpa oss 🙂 Han är rätt gullig, lillebror.

Det tråkiga är att han är så allergisk mot just Alf och Theo. Han har astma och får direkt känningar hos oss så han kunde bara stanna en kort stund efteråt hos oss 🙁 Men så är det. Han tål en kompis stövare utan problem men just våra taxar ger honom astma. Men vi får hälsa på honom utan hundar istället så slipper han besvär.

Nu blir det pulled pork i Pitabröd (som tacos typ) till middag!

Over and out.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 4 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

4 Svar på “Kursstart!”

  1. lisa

    åh låter som en grymt spännande kurs!! Vem går du för? 🙂

    (o den där middagen lät inte heller så dum… mums!!)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.