Sportlov

I helgen har vi sportlov. + 6 grader och sol. Det borde man ju jubla åt och det hade vi gjort om det inte var för att det legat på några plusgrader i flera veckor så isarna är blöta och sunkiga. Rätt värdelöst väder faktiskt. Då får det hellre bli vår direkt och sommar.

Vår femte årstid – vårvintern – är ju den bästa. Ska visa skillnaden mellan vinter och vårvinter med dom här bilderna:

Vinter: -15 till -35, mörkt dygnet runt och massor av snö. Inte så roligt.

Alf ser älgen

Då vill man mest:

Sova

Vårvinter: plusgrader i luften och en sol som värmer men minusgrader på backen så isen och snön är kvar. Brukar vara mellan mars-april. Har man tur även i februari.

CAM00092

Och då vill man helst vara ute på isvägarna och:

IMGP6328

IMGP5677

Bara busa hela dagarna! Men i år går man igenom snön och får hela tiden plumsa vidare, skoterspåren håller inte att gå på. Surt!

Sen kommer våren (april/maj, om inte maj slår rekord med 35 plus som förra året och året därinnan) och då ska allt smälta och man är blöt upp till knäna när man varit ute i 5 minuter. Allt är blött. Gräsmattorna är vattensjuka pga att jorden inte hinner suga upp allt vatten så det stannar kvar på ytan. Alf vägrar gå för att det är för blött:

CAM00114

Om vi ändå inte får nån vårvinter i år så hoppas vi  allt smälter nu då istället så vi får det här som hundarna nog längtar mest efter:

P1020291

Maj13

För att göra det till ett riktigt sportlov så har vi bokat hundsim för Theo imorgon 🙂 Alf får avstå pga infektionsrisken.

 

 

 

 

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Ett svar på ”Sportlov

  1. Så herlige bilder, kjempefin blogg 🙂 Jeg er helt i starten av viltspor treningen så fint med blogger der jeg kan få litt tips 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.