Upprörande?

Bild

Den här bilden gör mig upprörd. Varför?

IMG_119088814294715

 

Därför att den är skriven på engelska och betyder:

När min matte säger åt mig att gå in i buren så spelar jag paralyserad  så att hon måste bära mig

Utgår från att den kommer från USA eller liknande land. I USA har man uppfattningen om att hundar ska tränas att sitta instängda i burar (alltså små burar där de kan sitta och ligga och vända sig men inte sträcka ut eller röra på sig). Detta för att man intalar sig att de mår bättre där när familjen arbetar, vilket ofta betyder flera timmar instängd varje dag! Har haft denna diskussion med flera personer på ett internationellt hundforum där argumentet är “annars äter ju hunden upp inredningen” eller “hunden kissar annars i hela huset men den kissar inte där den sover“. Så istället ska hunden nekas att gå på toa för att du inte kan ordna bättre hundpassning?

Mina motargument har kontrats med att “ja men då kan ju ingen som jobbar heltid skaffa hund” och jag svarat “men det är ingen mänsklig rättighet att ha hund och kan man inte spendera tid med sin hund så får man avstå eller ordna hundvakt“.  Ordet “kennel” har jag också bett att få en förklaring på så att vi pratar om samma sak och de menar på fullt allvar att de stänger in en hund i upp till 6 – 8 timmar i en liten bur som den knappt kan vända sig i!

Klart som korvspad att hunden inte vill bli instängd i bur! Att skriva någon gullig text till som alla gillar på facebook och sedan skriver hur söt hunden är gör mig upprörd och får mig att må illa.

I mina ögon är det inget annat än djurplågeri.

Att avgränsa hundens utrymme är en sak, att t ex stänga av ett rum med kompostgaller. Det begränsar ju inte hundens rörelseutrymme. Tänk själv att bli sittande/liggande i samma ställningar i 8 timmar. Inte många av oss som skulle klara det! Lägg till att hunden även kan förvaras så 8 timmar varje natt så förstår ni snabbt hur begränsad dessa hundar bli och vilka skador det måste ge både fysiskt och psykiskt. Fysiskt ska hundar vara aktiva när de inte sover för att må bra i muskler, leder, blodtryck, förbränning, mage/tarm osv. För att inte tala om de psykologiska skadorna som nedstämdhet, apati, depression, problembeteenden osv.

Nä fy för såna delningar. Mitt svar till bilden blir “I would too be totaly depressed if you put me in a cage all day“. Jag bara måste svara på sånt och hoppas att någon tar åt sig och tänker efter. Hundar ska inte spendera sina liv i burar. Inget djur ska det.

Att inte djurfrågor kommit längre på 2000 talet! Känns som att vissa lever på stenåldern ännu!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

3 Svar på “Upprörande?”

 1. Quila o Ronja

  Grr…..man blir bara så himla arg och upprörd över detta!!!
  Fruktansvärt, man vill helst inte läsa, för det gör ont i mig.
  Stackars hundar.

  Svara
 2. Jobus

  Håller med dig D: det är fruktansvärt… Dessa människor har 0 förståelse vad en hund är och innebär.
  Blir även irriterad på de som använder sig av burar för att göra valpar rumsrena (stänga in dem där under natten så att de inte kissar på golv etc.).
  MVH

  Svara
 3. Kicki

  Håller med dig helt och har flera gånger varit i samma diskussion. Många tror ju på fullt allvar att det inte går att få en hund rumsren utan att använda bur…! =(

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.