Konsekvenserna av nyår och idioter!

Nu blir jag så inibomben förbannad och hatisk! Detta hände en hundägare och hennes hund igår på dagen! Förbjud alla raketer om det ska sluta på det här sättet!
Jag är så in i nordens arg och ledsen nu. Det ska vara så många idioter där ute, som ska ha roligt. Skämta, men tänk så blir det inte som skämtet skulle gå då. Är det lika roligt då ??
Jag var med min moster ute på vår bakgård, lite tidigare runt klockan 17.55. Före raketerna ska börja smälla och slå. Eller de får ju inte smälla då. Men tror ni någon bryr sig. Vi gick ut på vår bakgård då, så hunden skulle få nosa runt lite och göra sina behov. 
Då vi står där då och väntar på att hon ska göra sina behov, hör man bara ett skratt. Sedan smäller det, rakt på våran gård. Rakt där hunden är. Och hon får en sådan chock, hon blir helt stel och sedan bara står och stirrar. Min moster springer fram och då ramlar hon bara ihop. Till en hög, det ska ju inte få hända. Inte nu, inte idag. Inte tack vare några idioter som ska få ha lite kul. Men jo, det ska hända. Vi sitter vid henne en stund och försöker få henne att bli lugn, från att hyperventilera till att sedan inte andas alls. Men vi lyckas inte, hon dog – 2 minuter efter att idioterna skulle kasta den där smällaren precis vid vår gård. Står vid berget och kastar ner den så den ”råkar” komma exakt vid vår gårdsgräns där hon står. Man hör någon skratta och vet ni då vet man inte hur man ska göra. Stå och skrika som en galning eller bara ramla ner till en hög och gråta. Men jag, gör inget av det. Jag blir så arg att det inte finns plats för sorg, de mördade hunden som hade hjälpt mig genom stora sorger, alltid varit där för mig. Så jag börjar springa, upp till berget och de där personerna börjar springa,skrattande, iväg.
Hur kan man, tänker jag, hur kan man vara så elak. Att först på flit kasta en smällare ner, så ett oskyldigt djur får en sån stor chock av rädsla att den dör i ens händer. Hur kan man sedan skratta åt det, Hur kan man ? 
Jag bara skriker efter dem, jag vet inte vad jag skriker, bara skriker ut all ilska. Jag bryr mig inte vad jag skriker om, men rösten tar slut. Det blir helt tomt, då kommer tårarna. Sedan höra raketer och smällare igen, man vill inte veta av världen mer. Man skäms över att höra till arten människa,  skäms över hur människan förstår världen mer och mer, skäms över vilken mördare den är..
Min moster kommer sedan upp till mig, med hunden i sin famn. Vi bara sitter där och gråter, vad annat ska man göra ? Ledsen
Den där hunden betydde massor för mig. Den var så snäll och underbar. Då jag försökte lära den något tricks och den inte förstod lade den huvudet på sned och gav mig en blick som ” förklara på ett enklare vis ”. Men jag kan inte träffa den hunden mer, den blev bara 5 år, tok för lite för henne. 
R.I.P Cissi, må du vila i frid“.
Det är inte ett skämt att kasta smällare mot någon! Vare sig människa eller djur! Det är snudd på mordförsök! Misshandel är ett brott i brottsbalken och man kan ju bara önska att såna här idioter skulle åka dit ordentligt!
Var är föräldrarna? För jag antar att det är unga personer som begår såna brott. Är de under 18 så är ju frågan vem som köper ut raketer till minderåriga? Ta för f-n reda på vad unga håller på med under nyår! Stackars familjen och den hund som fick sätta livet till för att någon tyckte det var kul att skrämmas! Vila i frid lilla hund 
Någon har lagt ner sin tid, kärlek och pengar på sin familjemedlem. Den är älskad och betyder så mycket för den som tar hand om den. Att det sen ska få sluta så här på en nyårsafton är så jäkla vidrigt.
Fan så arg jag blir! Hoppas karma tar hand om er omgående!
Uppdatering:
Förövarna är funna. Föräldrarna hade köpt raketer så att sonen skulle få “ha lite kul under kvällen”. Hur kul blev det? Så går det när man inte tar sitt föräldraansvar. Ungar klarar sällan av att räkna ut konsekvenser av sitt handlande och förstå hur det påverkar andra! Det måste föräldrar lära sina barn genom att vara med! Hoppas nu att både barn och föräldrar tagit åt sig och minns detta för resten av livet. Det minsta de kan göra nu är att aldrig använda raketer igen! Aldrig!

Har sedan fått läsa att detta kanske inte varit helt sant, lånad historia eller annat. I så fall är det lika tragiskt att ljuga om en sån sak som de som gör såna här tokigheter. Det förstör också för den som faktiskt varit utsatt, en vän till oss har fått smällare alldeles nära sig, inte så illa att någon blivit skadad men hunden blev så klart livrädd. Så oavsett sanningshalten så finns det ett stort problem med smällare/raketer och människor som inte kan bete sig. Barn ska definitivt inte hålla på med smällare själva! Jag väljer ändå att behålla inlägget då jag vet att det finns dom som blivit utsatta för att raketer kommer allt för nära oavsiktligt eller inte. Raketer är farliga och ska hanteras försiktigt av nyktra vuxna.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 7 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

7 Svar på “Konsekvenserna av nyår och idioter!”

 1. Catja

  Det är absolut fruktansvärt!
  Raketer är ett stort problem överallt och även om just denna berättelse inte skulle vara helt sann enligt vad du skriver, så är det nåt som skulle kunna hända
  Detta året har vi haft extra mycket problem med ungdomar som med flit kastar raketer efter människor och djur och det har hållit på sedan mitten av December..kan säga att både hunden och jag är duktigt trötta på skiten!

  Svara
 2. Per

  Jag finner inga ord hur hemskt detta är, stackars djur! Det är stor skam att folk tröstar göra på detta sätt mot ett djur, eller människa för den delen. Önskar dig all styrka att ta dig igenom sorgearbetet!
  Kram!!!

  Svara
 3. Marie

  Beklagar verkligen
  mitt hjärta blöder för er
  så fruktansvärt att behöva vara med om detta ………..

  säger som föregående
  empati o förståelse för andra verkar inte
  vara något som finns hos dessa människor

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Nä det är så tragiskt. Kan förtydliga att det inte var min hund det hände men jag ville dela för att vuxna ska få upp ögonen för vad barn kan ställa till med.

   Svara
 4. Sara

  Läste det där igår och det är så fruktansvärt fattar inte hur folk kan sakna empati för andra levande varelser på det sättet 🙁

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.