Vaknar upp till brandrök

Ett grannhus har brunnit i natt. Tack och lov har alla klarat sig men det brinner ännu och huset (5 våningar) riskerar att rasa. Det går så fort när det brinner. De två intilliggande husen evakuerades också då branden inte gick att släcka.

Vi fick även veta varför dom bytt ut våran grillplats på området. En ungdom som hade föräldrafritt hade fest och ungdomarna brände ner grillplatsen. Man blir så arg och besviken. Det går så fort så spårar det ur! Det kanske inte var meningen, får vi hoppas, men eld är inte att leka med och det kostar otroliga summor att reparera för de som vill ha kvar sin grillplats!

Hoppas verkligen inte att branden var anlagd eller att det var någon som i fyllan och villan gjort tokiga saker. För något år sedan när vi gick förbi studentboendet så eldade någon i en grill på typ 3 våningen på fönsterbläcket! (Dom har inga balkonger). Smart!

Vindarna blåser åt andra hållet så vi slipper den värsta lukten och röken. Hoppas nu bara att de får nya bostäder till de som inte kan återvända.

eld

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 4 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

4 Svar på “Vaknar upp till brandrök”

  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Jag tror alla klarade sig men nu har det brunnit två gånger till i andra studentboenden. Lite obehagligt. Hoppas d inte går en mordbrännare lös!

   Svara
 1. Eva H

  Stackars människor!!!
  Är det något jag är rädd för så är det eld!
  Här hörde jag ett samtal hos grannen i somras, när de hade vänner här. (De har hyrt i andra hand o nu flyttat)
  Någon vecka innan satt jag hos mig, på min uteplats, och kände på lukten att de tände grill. Kikade lite och killen står och “fläktar” för att få bättre fart. RAKT ut mot den snustorra skogsbacken 50cm bort!!!
  Jag räknade till 998 eller så, bet mig i tungan och påpekade sedan att det 1 är förbjudet av värden att grilla på uteplatser pga brandrisk mm 2. rådde TOTALT eldningsförbud i Stockholm då. “Har jag inte hört.” svarar tjejen, fast det talats om precis överallt.
  Någon vecka senare, när kompisarna är där och kommenterar hur trevlig det är med grill utanför, säger de boende att “Ja, men grannen gnällde så larvigt!” (De visste inte jag satt ute o rökte, vi har plank mellan.)
  Jag var på vippen kommentera, för hur omoget är det inte att inte se att det var pga riskerna, inte att jag missunnade dem grillningen egentligen? (Vi har TVÅ grillplatser på gården) OM jag kunde begripa hur folk tänker??
  Hoppas allt ordnar sig för folket i huset, och att det inte var anlagt!

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   En del tänker verkligen inte till! De tar inte riskerna på allvar. Tragiskt är det för dom ska leva med konsekvenserna om nåt händer!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.