“Nyköpt valp var döende”

Har verkligen informationen om smuggelhundar undgått någon?

Varken ålder, kön eller ras stämde på hundvalpen som kom in svårt sjuk till Veterinärhuset i Ängelholm i slutet av förra veckan. Den fick avlivas direkt och nu varnar veterinär Kristina Kruuse för oseriösa hundförsäljare.

Familjen hade svarat på en annons på Blocket och stämt möte med hundförsäljaren i Malmö. Denna kunde visa ett besiktningsprotokoll för den lilla valpen som kostade 5 000 kronor.

Allt såg i sin ordning ut tyckte familjen som föll för hunden. Men efter bara några dagar blev den svårt sjuk. I slutet av förra veckan kom den in till Veterinärhuset i Ängelholm.

– Då var den döende och fick avlivas direkt, berättar Kristina Kruuse.

Vare sig ras, ålder eller kön stämde överrens med det besiktningsprotokoll försäljaren visade upp. Enligt Kristina Kruuse är det vanligt förekommande att oseriösa försäljare kopierar protokoll som avser helt andra, friska hundar.”

Man måste verkligen kolla upp vem man köper av och varifrån hunden kommer när man svarar på annonser! Så länge folk skyller på sin okunskap och dåliga omdömde så får alla dessa valpar fara så fruktansvärt illa under sina korta liv pga människans girighet!

Idag är information så lättillgänglig på nätet att det på några sekunder går att få information om hur man ska köpa en valp för att inte hamna i en sådan situation! Här går det att läsa mer -> SKK

När vi köpte Theo på annons så bad jag om hans chipnr innan vi träffades så jag kunde kolla upp att hunden existerade och att personen som sålde hunden var ägaren (via jordbruksverkets register). Sen var Theos mamma (tiken) med vid första besöket hos oss. Man såg att de var friska och pigga hundar + fick alla papper och skrev kvitto och registrerade ägarbytet när alla var samlade.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 3 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

3 Svar på ““Nyköpt valp var döende””

 1. Eva H

  Har en “historia” i min närhet som jag tyvärr inte kan skriva om vare sig på blogg eller här.
  Fast eg skulle jag vilja för att “höra” din reaktion 🙂 särskilt som du är aktiv i rasklubb och så.
  Blir du nyfiken, så maila evahulten@gmail.com (har tydligen tappat bort din adress.)

  Svara
 2. Eva H

  Såg, och delade, det där på FB.
  Mötte en vän med tollare i morse (MYCKET aktiv i hundsammanhang) och vi konstaterade båda att verkligen INGEN kan ha missat info.
  Hur ointresserad av nyheter om hund du än varit innan köp blir aktuellt så har ju ändå t.o.m. kvällspressen haft massor av sådana här snyfthistorier.
  Jag kan inte ens riktigt tycka synd om människor som råkar ut för detta längre! Om valparna/hundarna som behandlas så illa gör jag det givetvis, hjärtat blöder ju när man ser smuggelbilder! Men människorna… Nej, faktiskt inte, för det är så väldigt lätt att få tag på hur mycket information som helst sedan många år.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.