Varning för tuggben av torkad hud!

Läs hela inlägget här.

Ja vad ska man säga. Ingenting är vad det verkar vara.

De (ofta) vita benen vi ger hundarna som är gjort av “torkad hud” innehåller stora mängder gifter, blekmedel och annat som måste tillsättas under framtagningen.

Materialet är inte naturligt som man kanske tror, en köttprodukt. De härstammar från skofabriker tydligen. De är restprodukter av det färdiga läder man gör skor av och resterna behandlas och torkas för att bli hundben. Dessa läderprodukter innehåller flera kemiska ämnen genom sin framställning där de behandlas i olika omgångar. När lädret ska bli hundgodis så torkas det och bleks det för att dölja förruttnelsen som börjat.

Konsekvenserna för våra hundar om de äter av detta kan bli: allergier, magproblem, beteendeförändringar, aptitlöshet, uttorkning osv. Inte ok! Så en sjuk/allergisk hund kan helt enkelt ha fått i sig gifter som lagras i kroppen och inte kan försvinna. Kolla upp det om du är orolig för din hunds hälsa. Svårdiagnostiserade problem kan kanske avslöjas med provtagning som visar om hunden bär på giftiga ämnen.

Bättre att ge naturligare alternativ som råa ben, tjurmuskel eller godisleksaker med det man hittar hemma, typ paprika osv. Då vet man vad hunden får i sig!

Nu får det åka ut från detta hem iaf! Bara tjurmuskel eller naturligt godis serveras här…

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Varning för tuggben av torkad hud!”

    • Matte Sofia Inläggsförfattare

      Nej det visste inte vi heller. Frågan är om det är sant helt och hållet? låter ju otroligt…

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.