Ett argt, icke hundrelaterat inlägg…

men det går att koppla till hundägandet på en punkt – eget ansvar och andras trivsel!

Gick förbi båthamnen idag. Solen gassar och det är varmt och skönt ute. Härligt att se vattnet blänka i solen och båtarna börjar fylla på i hamnen. MEN…

När man går ner på bryggan och förbi de stora båtarna, som vi kan anta har någon form av toalettannordning inne, blir man chockad. I vattnet runt, i stort sett alla större båtar som passerades, flöt det – avföring och äckelpäckel! Ja det var avföring och inget annat. Det handlar dessutom om ett större antal båtar och inte en ensam. Hamner rymmer säkert 100 båtar.

Ryktet säger att det töms toaletter lite här och där bland båtfolket, man håller sig inte till de ställen där det är lagligt att tömma dom. Å det verkar ju bekräftat! Rakt ner i vattnet bara! Inte så troligt att alla båtarna plötsligt börjat läcka från toan va?

Som hundägare får man minsann höra hur äckligt det är när några inte plockar upp efter sina hundar. Ja samma sak gäller väl för tusan båtägare!

Om det ska införas hundskatt som en del skriker efter så ska det banne mig införas avgifter för alla båtägare så detta upphör eller någon avlönas för att ta hand om skiten. Lämnar en hundägare efter sin hund så har snart nästa och nästa också gjort det. Där ligger sedan 25 skitar brevid varandra. En hög hade de flesta kunnat sucka men ignorena men problemen och ilskan växer ju därför att lämnar en så bidrar den till att andra också tycker sig kunna lämna. Ser ni mönstret?

Men framför allt handlar det ju om den egna inställningen! När ska vi börja ta gemensamt ansvar så att det varje enskild individ kan göra räknas? För börjar en tänka “ja men det är ju bara jag” så är det snart 75 000 andra som tycker likadant och då plötsligt växer berget av skit lavinartat! Förutom det uppenbara äckliga i detta fenomen så kan jag för mitt liv inte förstå hur man kan tycka att någon annan ska ta hand om ens egen skit?! Och att man står över andra men vill man själv leva i en sån värld? Jag har blivit lärd att man ska bidra till den värld man själv vill leva i. Vill man tömma skiten på grannens tomt så vill man uppenbarligen bada i skit på sin egen?! Är det filosofin eller?  Nä fy!

Har sett detta tidigare men har inte trott att det varit ett stort problem men nu har jag ändrat åsikt! Lata j*vlar! Skärpning!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Ett argt, icke hundrelaterat inlägg…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.