Det som göms i snö kommer fram i tö!

Snart smälter all snö och vi kan ju bara gissa vad som ligger där under. Med tanke på hur mycket hundskit som syns redan i snön så lär det vara rent äckligt när barmarken kommer fram! Hur svårt är det att plocka upp efter sin hund?

Vi som faktiskt sköter oss på den punkten får också arga blickar ibland precis som att det är jag som inte plockat upp de 10 skithögarna vi passerat. Förutom att det är äckligt att se, luktar illa och kan orsaka halkolyckor (icke att förringa, det är som att gå på is) så kan faktiskt både din och min hund bli sjuk av bajset som ligger kvar. Det frodas bakterier och mask! Tänk på det nästa gång du pussar din hund.

Alla kan glömma en påse. Då har jag faktiskt gått hem och nästa sväng gått samma väg för att plocka upp det som blev lämnat. Hur svårt är det? För allas trevnad!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 4 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

4 Svar på “Det som göms i snö kommer fram i tö!”

 1. Quila o Ronja

  Håller med dig fullständigt! Hur svårt ska det vara egentligen?
  Kan faktiskt inte riktigt förstå hur man kan låta bli att plocka upp efter sin/sina hundar?
  Tack för din kommentar. Och, joo, Ronja hade nog gärna hoppat i vattnet och plockat upp en and 😉
  Susanne

  Svara
 2. Erica

  Ja det är massor av högar som kommer fram nu när snön försvinner, äckligt och pinsamt! jag är supernoga med att plocka upp efter mina hundar men oroar mig ibland för att någon ska tro att det är dom som är källan till alla äckliga högar…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.