Varför gör jag vissa saker?

När jag vet att jag kommer må dåligt? Jag brukar sällan se på Animal rescueAnimal planet just för att det är så hemska historier om hur djur får fara illa. Just denna gång så räddade dom en liten taxkille, Parker, från en puppymill (valpfabrik) i USA. Han hade så dåliga tänder att delar av käkbenet var infekterat. Han hade mycket ont. De gav honom mycket smärtlindring och var ju tvungen att ta bort många (om inte alla tänder?) på stackarn! Han var så otroligt söt och snäll! Så glad när han slapp ha ont. Jag tänkte direkt: TA HIT HONOM! Han ska få leva lyxliv resten av sitt liv här med våran Alf!

Jag var ju tvungen att se klart programmet och det visade sig att de adopterade bort honom till en bra familj som tog hand om honom och gav honom mat som han kunde tugga/smälta. Men fy så dåligt jag kan må av såna där program. Bilden av Parkers tänder var så hemska! Finns fortfarande i mitt minne! Jag kan inte förändra det Parker varit med om men jag kan lova min hund att han aldrig ska behöva ha så dåliga tänder. Vår tax ska få tuggben, bra mat och tandborstning då och då.

Jag är så lättsåld på djur som farit illa och behöver nya hem! Hade jag råd skulle jag köpa en gård och ha så många djur som jag kunde klara av och som gården var byggd för. Det behövs mycket jobb för att få stopp på puppymills i USA, gatuhundar, oseriösa hundägare som köper hund av fel anledning osv osv osv. Alf bidrar med 100 kr/månad till WSPA som vi tycker är en seriös djurrättsorganisation. När jag åker till Portugal skulle jag vilja göra nåt för dom vovvar som behöver det där också. Det skulle kännas bra att få göra något som betyder något för någon under semestern. Tips mottages gärna!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.