Dagens bus

Ibland är det skönt att ha en morgontrött hund. Då får man sovmorgon på lördagar.

Sova

Idag träffade vi fyra små hundar för en liten lekstund. Alf och den lilla Basenjin på 6 månader gick inte ihop så de fick turas om att leka med de andra. Det jag tyckte mig se idag är att Alf ändå har rätt gott hundspråk. Han visade tydligt en försiktigare ingång när han släpptes med de andra efter bråket. Han sänkte svansen, stod stilla och avvaktade när de luktade på honom, innan han började leka igen. Han sökte hela tiden sin kompis Devon, pudeln, som han nu känner igen 🙂 Så han är inte aggressiv mot andra hundar men som dom sa på kursen vi var på – han utmanar och han går igång om någon triggar bråk. Som tur var var det en småhundsträff och små hundar gör inte illa varandra i så stor utsträckning så det skedde inget mer än gruff och slit i tröjan. Puh!

Basenjin hade tydligen en granntax som den inte heller gick ihop med så kanske hade den något emot taxar över lag, ungefär som Alf och schäfrar? Nå leken gick bra så länge de fick turas om i gruppen.

Hundträff

CAM00005

CAM00006

På vägen hem möte vi en liten pojke med en stor hund. Där kom vi, fem små hundar, mot denna stora hund som drog och drog i kopplet. Pojken släpade efter men tog in på en annan väg som tur var. Så vi passerade. Det är vanskligt att låta sitt barn gå ut med en så stor hund. Tänk om pojken inte orkat hålla sin hund? Det hade kunnat sluta i katastrof. Strikt hundägaransvar gäller, vilket innebär att föräldrarna hade blivit skyldiga om den stora hunden gjort illa någon av de små.

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 7 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

7 Svar på “Dagens bus”

    • Matte Sofia Inläggsförfattare

      Ja vi var inställda på tidiga mornar när vi skaffade hund men Alf sover gärna till 10-11 tiden om ingen väcker honom.

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.