Dagens reflektion

Matte satt idag i bilen när husse sprang in och hämtade ett paket. Det kommer en man med en liten tax och knyter fast den utanför butiken. Under tiden han går in och gör sina ärenden så går två par förbi hunden och båda böjer sig över hunden och ska hälsa. Det är inte så smart.

Att stå böjd över en hund är ju rätt hotfullt. Att sträcka fram handen till en hund som inte vill bli klappad är inte heller så snällt. Vart ska hunden ta vägen när den sitter fast?

Nu verkar denna lilla tax vara snäll men man såg att den var lite reserverad. Den viftade på svansen men gjorde inga rörelser mot den som hälsade utan ville bara vara i fred.

Så inte nog med att hunden kan bli stulen, den kan också få påhälsning av personer den inte känner och som kanske inte förstår hundspråk. Tänk på det innan ni lämnar hunden utanför en butik ensam.

Matte sitter hemma med tandinfektion (igen). Bara 3 eller 4 på några år. Imorgon bär det av till tandläkaren.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.