Ny hundattack i vårt område!

Så har det hänt igen. En “kamphund” har bitit ihjäl ännu en vovve. Läs här.

Det är så otroligt tråkigt när det händer och det blir genast fokus på den bitande hunden, särskilt hat blir det så fort det beskrivs som en “kamphund”. Situationen kräver mer analys än så. Som en kommentar beskriver:

Jag som ögonvittne till händelsen känner inte igen mig varken i artikeln, eller i TV4 inslag. Journalistik bygger på objektivitet, inte motsatsen. Det den drabbade hundägaren glömmer att informera media om är alltså att hans två hundar var lösa, och att den bitne hunden var den som sprang fram till den s.k “kamphunden” och en annan liten hund som gick brevid. Hundar är djur, och de har instinkter. En instinkt är att flocken skyddar varandra. Kommer det fram en okänd hund med raggen rest så är risken stor att ett bråk utbryter, oavsett ras. Det jag ställer mig mest frågande till är ju hur i hela världen man kan vara så otroligt omdömeslös att man går med sina hundar lös på en kommunal badstrand, när man dessutom inte har en uns av pli på sin hund. Det råder strikt hundägaransvar i Sverige. Denna historia är tragisk, men hade faktiskt aldrig ägt rum om Björn hade haft sina hundar kopplade.
Det är inte första gången jag ser Björn och hans hundar lösa, en gång sprang de fram till mina hundar, som tur är har jag pli på dem och platsade dem medan jag motade bort de ovälkomna besöket.
Till “kamphundsägaren”: Stå på dig, trots häxjakt och folk som tror sig veta saker, så vet i alla fall jag vem som är skyldig till händelsen. Jag har faktiskt sett det med egna ögon“.

Så i detta inlägg beskrivs ett annat problem, ett stort problem som ofta viftas bort. Alla dessa lösspringande, små, skällande och faktiskt hotfulla hundar. Det många glömmer är att när en liten hund springer runt och skäller så är den inte bara “söt och gullig”, som min instruktör sa “när hunden skäller på en annan så är det samma sak som om någon står och svär åt dig”.

Så, är det helt och hållet den som hade den kopplade bitande hunden som har gjort fel? Klart är ju att en hund aldrig ska bita oavsett men det är heller inte acceptabelt att andras okontrollerbara hundar springer runt! Jag vill inte heller att kleti och pleti springer fram till Alf när vi går på promenad, oavsett ras, storlek eller “gullighetsfaktor”. Och hundarna ska definitivt inte skälla och med hög svansföring när de kommer framrusandes! Det är upp till alla vårt hundägaransvar att begränsa våra egna hundars framfart oavsett om vi tycker att just vår hund är världens sötaste.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.