Ett nytt spår…

Vi har ett nytt spår vi ska kolla upp. Bukspottkörtelinflammation. Bara för att utesluta det.

Det innebär att kroppen inte kan bryta ner fettet i maten och kroppen börjar bryta ner bukspottkörteln vilket leder till en inflammation. Symtomen varierar från olika individer men brukar vara:
– Kräkningar (gula, slemmiga)
– Diarrér
– smärta, hunden står med kutad rygg
– Darrningar/skakningar
– matvägran (dock kan hunden även äta normalt trots inflammationen)
– avmagring
– orkeslös

Sen finns det akut- eller kronisk sjukdom. De behandlas olika. Vid akuta fall behöver hunden ofta ligga på djursjukhus och få dropp och medicin. Den kroniska varianten blir ofta bättre med dietmat och medicin (tillför enzym i maten).

(Googlat på pancreatitis)

Nu hoppas vi ju att Alf bara har en sträckning men för säkerhetsskull ska vi fråga veterinären om detta. Det kan uteslutas genom att ta blodprov på analys (som säkert kostar massor men det får det ju vara värt).

Nä nu ska vi gå och sova. Husse och matte har campat med Alf på golvet men i natt ska vi försöka med att ha Alf själv på golvet brevid sängen. Finns viss risk för ylande hela natten men Affe brukar ju självmant gå ner under natten och sova på nån tröja eller på nåt annat mjukt som ligger där. Så vi har hopp om att få slippa sova på golvet nu 🙂 Får se hur det går!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.