Hur är det med Alf egentligen?

Sista semesterveckan. Det har varit mycket fara runt hit och dit och hälsa på den och den. Alf är helt slut! Igår bestämde vi oss för att åka hem och låta Alf vila. Han har nog blivit stressad av allt rännande. Han har ätit sämre sista dagarna och igår var han lite lös i magen.

Idag såg vi att Alf tvekade lite när han skulle gå över en trotoar. Han hoppar ju alltid med ett jätteskutt men idag  tvekade han en sekund innan. Matte har kollat och klämt igenom hela hunden, tassarna, bakben, rygg, mage och framdelen. Han reagerar inte på beröring. Han äter som vanligt och dricker, han pinkar och går promenader utan problem. Han är lika glad och svansen viftar som alltid. Men… nåt säger att det kanske kan va nåt som inte är bra? En sträckning? Ont i magen? Sticka i tassen? Vi håller noga koll på lillkillen och han ska nu få vila och vara nedbäddad i soffan. Han ska få ta det lugnt närmaste dagarna så får vi se om det är nåt eller om det bara var nåt tillfälligt. Han undviker inte några rörelser men just att han tvekade att hoppa gjorde oss oroliga. Nu på kvällspromenaden travade han på i friskt tempo och hoppade över nån sten, så vi hoppas det inte är nåt krångel.

En harpalt låt precis i vedbon i stugan idag! Tur att inte Alf fick se den innan husse 😉

 

Tidigare i veckan har Alf fått vara med alla sina hundkompisar. Han har träffat taxarna Alma och Elsa och Lexi. Sen har vi besökt Neo, Gimli, Levi och Leia.

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.