Utställningshelg

Vi åkte till Piteå på fredagkväll för att vara med på Piteå Internationella utställning på lördag morgon. Vädret höll sig ändå hyfsat, det kom några droppar regn men luften var varm.

Domare på SNKK:s tställning hette Martin Johansson. Han gav Alf ett Very good och han blev 2 placerad i konkurrensklass. Kritiken blev:

“Maskulin hane med bra proportioner. Välskapt huvud med bra uttryck. bra skuldror. Bra längd på bröstkorg. Lite brant kors. Lite veka mellanhänder. Nystar fram. Lite kort och underställd i sitt bakställ. Kunde ha lite mer attityd. Vacker färg och päls”.

Men vi är jättenöjda och Martin sa att det var en bra kritik han fick ändå. Alf stod jättefint på bordet och var inte rädd för domaren denna gång 🙂 En stor seger för oss!

 

Alf fick också träffa på pappa Billson och Maria från Yam-yams kennel! Det var jätteroligt och Maria tycker att Alf är så fin och att han har det bra hos oss 🙂

Även farbror XL visades för Martin.

På lördagkväll hade ÖNTK grillkväll på Fårön. Vovvarna fick vara med. Vårt resesällskap skulle kanske ha rivit stugan annars 😉 På natten förde taxarna lite oväsen så hoppas de andra campinggästerna inte hade allt för svårt att sova.

   

Alf fick prova på konstgrytet de hade med sig men det var inte hans grej. Han ville inte jaga en rävsvans genom en tunnel.

På söndag ställde vi ut på ÖNTK:s nationella taxspecial! Superroligt att se alla fina taxar i olika färger och former. Charlotte Jacobsson dömde och Alf fick ensam i sin jaktklass. Söndagens kritik:

Hane av bra storlek. Vackert maskulint huvud. Något kort hals. Framskjuten skuldra för annars bra front. Bra bröstkorg behöver volym. Blir lite flat. Stram överlinje välvinklad bak. Rör sig trångt fram. Bra bak. Väl från sidan utmärkt päls“.

Han fick ett Exellent och blev då 1:a i konkurrensen. Han stod lika fint på bordet idag så jag tror träning har gett han lite bättre självförtroende med nya domare 🙂 Vi är så stolta över lillAlfen!

När det droppade regn utanför så kröp vi in i tältet och myste med vår hejjarklack.

 

Man lär känna nya kompisar på utställningar.

 

Den här pralinen hade man ju bara kunnat äta upp! Så otroligt söt!

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Utställningar | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.