Piteå nationella utställning i Sjulsmark

Äntligen kom solen tillbaka lagomt till utställningsdags! Så skönt att sitta ute i sol istället för regnrusket. För säkerhetsskull hade vi med tältet. Alf tog det lugnt i buren inför bedömningen.

8 normalstora taxar var med idag. Domare var Roger Vanhoenacker.

Alf var extra fjantig idag på bordet. Han ville inte alls stå! Det som gick så bra sist på inoffen. Hans dagsform varierar verkligen.

I rörelse gör han ju sig bäst.

Kritiken löd:

Good head. Sufficient strong topline, chest. Good forechest. Tailline a little bit high. Godd ang in front. Sufficient in rear. Good coat. Could have more temperament. Moves fluedly, but crossing in front.” Ett Very good. Vi är nöjda med det och Alf får som vanligt beröm för sina rörelser och pälsen. Bara vi får han att bli lite mer avslappnad på bordet varje gång. Om man blir stabilare på bordet skulle han nog få fler exellent, vilket han fått tidigare.

Taxar ska ju inte vara osäkra kring människor men inte heller människokära som t ex labradorer. Taxen ska vara familjekär mot sina nära och ganska obrydd om andra men Alfs osäkerhet måste vi träna bort på nåt sätt…

Men han är ju världens bästa och vackraste hund ändå! I våra ögon 🙂 Kan inte leva utan denna lilla hårboll <3

Alf trivs bäst hemma på altanen där han får lapa sol! Nu förmiddagslur! 🙂

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Utställningar | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.