Alf har veterinärtid

Alf opererades för ett år sedan pga adenom, en godartad tumör runt ändtarmen. Han kastrerades då detta gör att tumören inte kommer tillbaka.Nu har jag tyckt att han haft svårare att bajsa vissa dagar och det ser lite svullet ut där knölen satt. Nu är jag rädd att det kommit tillbaka. Det skulle kunna innebära att det då är cancer och inte längre godartat.

Alf har inga symtom än men jag såg att svullnaden kommit tillbaka på samma ställe. Alf är min första hund och jag kan inte tänka mig hur det blir om han inte längre ska finnas med oss. Att operera igen skulle vara ok, han är relativt ung, bara 6,5 år. Det är inte en knöl eller ett sår som förra gången, bara svullet. Men det ska det inte vara. Jag hoppas att jag har fel och bara överreagerar. Han har ju aldrig haft problem med analsäckar. Har aldrig märkt att han åkt “kana” på rumpan eller nåt sånt. Han slickar sig inte i rumpan som han gjorde förra gången så det verkar inte vara nåt som irriterar honom.

Vi ska kanske inte ta ut nåt i förskott och så länge han mår bra gör vi ingenting. Men det känns tungt att bära på oron. Husse tror inte att det är så illa. Vi har iaf bokat in en tid hos samma kirurg som tog bort den första knölen på fredag nästa vecka. Håller alla tummar och hoppas det inte är något dåligt som kommit utan av mer tillfällig art. Kanske är det jag som är hypokondrisk men hellre det å så är det inget farligt än att det är nåt dåligt som man inte kollar upp förrän det är för sent.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad , | 4 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

4 Svar på “Alf har veterinärtid”

 1. Terese

  Hoppas verkligen att det inte är något alvarligt. Förstår att du måste vara superorolig och redan ha målat fan på väggen, jag hade nog gråtit ihjäl mig. <3

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Jo det är lätt att hjärnan drar iväg i värsta tänkbara… men jag måste låta en kunnig titta på det innan jag kan slappna av.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.