Hård i magen

Alf är hård i magen igen sen i fredags. Kan vara älgbenen han fått tugga på dom senaste dagarna.  Han är ju ingen mattjuv så tror inte han fått i sig nåt olämpligt.  Han var orolig i natt å husse gick ut med honom vid 5 och då kom den några små hårda knortar bara.

Till frukost får han lite mindre portion och lite majsolja på. Ska rådfråga veterinären också. Inga mer älgben.

UPPDATERING Kl 19
När jag hämtar Alf får jag hör att han bajsat och då var det lite lösare. Han hade busat med Theo ute på gräsmattan och rejsat runt. Matte har fixat lite huskurer efter rådgivning hos veterinären, psylliumfrön och Laktulos. Han fick lite mindre portion till frukost med majsolja på och lite mer vätska. Gör nog samma ikväll innan vi börjar med laktulos. Får se om magen är ok eller bara luras?

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad , | 5 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

5 Svar på “Hård i magen”

 1. sandra

  Hej!
  Lukas kan ibland bli hård i magen men jag har löst det genom att ge honom lite laxolja (från olivers pet food) vid varje måltid.

  Vet inte om det hjälper er men är ett tips iafl =) plus att Lukas päls och trampdynor är sjukt fina (tror det är kombinationen av fodret och oljan)

  Svara
 2. Ninni

  Nu vet jag inte vad du ger för mat i vanliga fall, men om du ger mer ben än vad som normalt sett ingår i kosten, ge även mer kött så ska du se att han inte blir hård i magen 🙂

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Han äter MUSH köttbullar som innehåller ben. Sen har han fått smaka på älgben nu när jakten är igång. Dock får han inte tugga i sig ben. Ska ge mer vatten till maten, han är dålig på att dricka.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.