Ett angenämt problem

Idag upptäckte jag att vi inte har nog bra reflexer på hundarna. Nu är det minusgrader ute och de tunnare täckena åker på. Dock funkar inte reflexvästarna på dessa då det blir för tjockt och kardborren öppnar sig. Så behöver införskaffa reflexkoppel alternativt köpa reflexkartor och klippa ut mönster/bokstäver och sy på täckena.

Oj va synd att jag måste shoppa hundgrejer! Är ni också såna som hittar alla ursäkter för att få handla? Säg inget till husse bara, han tycker vi har för många hundsaker redan….

Skulle ju vara bra att ha två reflexhalsband när man har sele på hundarna så syns halsbanden. Har ett blinkhalsband som är jättebra, men nackdelen är att det måste laddas upp med jämna mellanrum och det kommer jag inte ihåg att göra mellan gångerna. Det upptäcks alltid när jag behöver det.

Har återanvänt gamla täcken och delar som inte fungerat så försöker tänka miljövänligt och har sytt många saker själv av rester. Tur när man har små hundar. Vill hitta ett bra täcke åt Alf som går ända ner över ryggen baktill. Han har ju haft två (eller är det tre?) ryggskador redan. Tack och lov inget diskbråck. Men det har suttit längst bak på ryggen/bakbenet så vill som hålla det området varmt. Han är precis för lång för att passa i de taxmodeller som finns från Obtrack och Backontrack. Köper man större än 45 så blir de för stora på kroppen och ramlar av. Måste hitta en modell att sy. Svårigheten med taxarnas långa ryggar är att det längst bak kan börja glipa om det är ett tjockt täcke eller så glider det i sidled. Bensnören kan funka men taxarna har så korta ben att Alf har trasslat in sig i bensnören. Tips?

Tror även vår kur för Alfs mage börjar ge effekt. Kombinationen av majsolja, psylliumfrön och extra vatten i maten kanske är ett bra recept. Ikväll kom det lite mer och inte stenhårt. Hoppas magknipet är slut. Han har då inte vankat något i natt utan sov gott i tvättpåsen på morgonen när jag klev upp. Sötungen.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

2 Svar på “Ett angenämt problem”

  1. Ulla Gr

    Skönt att höra att magen kanske är på gång igen! Korta ben och lång rygg verkar kunna ställa till problem, men du kan säkert klura ut nått bra. Tycker oxå att det är kul att handla till hundarna 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.