Lilla chihuahuan Wilja stals i början av året, återfanns och fick valpar men ägaren dödshotades och bespottades på nätet. Nu kommer en förklaring. Läs nyheten här.

 Trots att hunden hittades igen så slutar inte historien där.  Eftersom chihuahuor är så lika krävdes ett DNA-prov för att säkerställa att det verkligen var rätt hund. Under tiden fick ägaren Lizette Jonsson inte berätta att Wilja faktiskt var tillbaka. 

– Vi har bett henne att vi ska försöka prata så lite som möjligt om det för annars så blir själva huvudärendet det vill säga rånet förstört. Helst ville vi att hon skulle hålla hunden gömd fast det är svårt såklart, säger Anders Lycke gruppchef på polisens utredningsenhet.

Det blev ännu svårare för Lizette Jonsson att hålla tyst när Wilja av misstag fick valpar. När valparna lades ut till försäljning tog en hatstorm på nätet fart. Många som tidigare stöttat Lizette misstänkte nu att det istället rörde sig om ett försäkringsbedrägeri och att Lizette själv skulle lägga beslag på de dryga 40.000 insamlade kronorna.

Tufft för en hundägare att först bli rånad och förlora sin bästa vän, för att sedan försöka göra allt i sin makt att få tillbaka den. Att sen bli anklagad för bedrägeri och dödshotas och inte få prata om hela fallet måste vara mycket svårt.

DNA testar man hundar för att få fram en ägare? Känns som ett väldigt dyrt och mödosamt arbete. Finns det något DNA före stölden eller ska man leta föräldrarna till hunden? Har inte hört att man gör så tidigare.

Sen kan man ju undra hur smart d var att lägga ut valparna på nätet om brottet ännu inte var klart och folk fortfarande går i tron att hunden är bort. Huruvida ägaren mottagit pengar eller inte och hur mycket framgår inte. Snälla människor har velat hjälpa till. Om hunden hittats borde pengarna betalas tillbaka till de som skänkt dom.

Svårigheten i hittelön, belöningar för tips osv, som vi ser det är att det kan tänkas att någon ser en chans att tjäna pengar. Om man inte får sålt den stulna hunden kan man låtsas att man hittat den eller ge tips så att någon hittar den utan att åka dit. Samtidigt förstår man ju ägaren vill göra vad som helst för att få hem hunden.

Hoppas hunden är hemma hos rätt perosn och att rånet klaras upp!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

2 Svar på “Fallet Wilja berörde och upprörde”

 1. Eva H

  Skönt med förklaring!
  Bra dumt att lägga valparna till försäljning på Blocket….
  Men dödshotas (hotas alls) ska ingen!

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja men har man verkligen kostat på en DNA testning för denna hund? Förklaringen ger mer frågor än svar. Men jag hoppas att allt är sant och att det inte är något buffel och båg.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.