Såg denna text på facebook och personen vill att den sprids vidare:

“Till ALLA hundägare, främst Er på Örnäset i Luleå men detta gäller alla!

 Jag har en dvärgtax på 2,5 år som heter Nelly, vi promenerar dagligen runt parken vid Aronsbadet Örnäset.

 Min hund är fruktansvärt rädd för andra hundar och det tränar vi på varje promenad, hon har även sina hundkompisar som hon umgås med som hon vet är snälla.

 I eftermiddags var vi ute och promenerade i parken när det rusar fram flera stora (lösa) hundar mot henne och hon fick panik. Hon försökte sticka men kopplet hindrade henne och då kissade hon ner sig så hela bakdelen var genomvåt.

 Ägarna till de här hundarna stod och ropade “de vill bara leka”, och “släpp din hund så hon också får leka”. Jag sk*ter i om de anser att deras hundar vill leka, de ska inte skrämma min hund.

 Och det är inte första gången dessa hundar springer lösa, jag ser de så gott som dagligen. Det finns något som heter koppeltvång och det är faktiskt så att i parken på Örnäset får man inte ha hunden lös.

 Har man inte sådan kontroll på sin hund att man kan stoppa den innan den springer fram så SKA den vara kopplad. Det finns hundrädda människor som inte heller bryr sig om ifall ägaren påstår att hunden är snäll, man är lika rädd för det!

 Nu har jag precis fått bada min hund för att hon blev så skrämd att hon kissade ner sig. Det är inte rätt att hon ska behöva bli så rädd av framrusande hundar!

 Jag blir fruktansvärt arg och även jätteledsen när detta händer för jag vill ju det bästa för min hund och när andra människor riskerar min hunds liv och välmående så kommer jag att skydda henne med alla metoder.

 Idag när dessa hundar sprang fram så sparkade jag mot dem för att hindra dem från att nå min hund, det kallas självförsvar och jag tvekar inte att skydda min hund.

 Så ni hundägare som har era hundar lösa utan kontroll, om ni nu inte bryr er om att ni skrämmer livet ur min hund – är ni villiga att riskera era egna? För jag kommer inte att vara snäll när min hund blir attackerad och skrämd.

Dela gärna detta för det ska uppmärksammas!”

Om vi alla visar hänsyn och inte står och ropar “Han är snäll” eller “vill bara leka” osv så blir hundägandet så mycket roligare och bättre för alla. Att ha lösspringande hundar som man uppenbarligen inte klarar av att hantera (kalla in) skapar osämja. Tänk om personen var mycket hundrädd?

Är man inte mer rädd om sin egen hund? Tänk om personen av rädsla sparkar till hunden? Eller bara tycker illa om hundar och drämmer till den? Min hund kanske är sjuk och smittar din?

Nä skärpning! Koppel är till för att användas.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.