Hundens behovstrappa!

Nu finns min nya sida om Hundens behov! Läs mer här eller i menyn ovanför.

Har ni sett att det finns en Hundens behovstrappa? Än så länge är den inte översatt till Svenska. Precis som vi människor har hunden vissa behov som behöver tillgodoses – annars uppstår många beteendeproblem. Vi kan inte träna bort beteendeproblem som beror på att hunden inte får sina behov tillgodosedda. Värt att tänka på!

De mänskliga behoven, i Maslows behovstrappa, är något jag jobbat med i 20 års tid som socionom. Så det känns helt logiskt att vi börjar se hundens verkliga behov – och inte bara beteendemodifikation som enda sätt att hjälpa hunden leva med oss.

Av någon anledning har jag mycket lättare att lära mig och läsa på engelska. Om jag får välja går jag hellre Internationella utbildningar för jag tar till mig det lättare. Ingen aning om varför det är på detta sätt men så lär jag mig. Har inte Engelska som modersmål på något sätt och talar nog inte så bra engelska men har mycket lätt att lära mig på engelska.

Med författarens tillåtelse att dela i utbildningssyfte!

Linda som skapat modellen är psykolog och stark förespråkare för Force-free träningsmetoder, alltså att all kommunikation och inlärning med hunden sker utan tvång, skrämsel eller hot. Hon hänvisar till relevanta studier för varje del i hierarkin. Du kan läsa mer om författaren här.

Instagramstory EchosierraHund
"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.