Klaga eller agera?

Internet är ju ett häftigt socialt experiment. Här finns allt. Verkligen allt. På gott och ont. Man önskade ju ibland att de goda fick segra för alltid. Det finns så mycket ont som man helst inte vill komma nära, ens höra viskas om.

Det bästa med Internet är att alla har fått en chans att påverka. Varje människa blir plötsligt lika kraftfull som den andra. Jag önskar att alla dessa kloka, smarta, välvilliga människorna som upptäcker många små och stora tokigheter vågade agera.

Bara en sån sak som om du hittar en gammal förlegad hundsyn om dominans, att hunden övertar ledarskapet genom att ta för sig och att du då måste tillrätta visa den omedelbart och hårt, på någon hemsida så kan du agera! Våga. Våga mejla. Inte för att skälla, utan för att upplysa. Vad du reagerade på och varför detta är så tokigt och skapar mer konflikter.

Det finns så många kloka och kunniga personer där ute som måste göra sina röster hörda för att överrösta de gamla, förlegade rösterna.

Själv har jag meljat SKK med olika förslag och uppmärksammat dem på saker jag reagerat på. Jag har mejlat stora varuhus om att de kan göra mer för att minska risken att hundar dör i varma bilar t ex.

Det går att göra något. Alla kan göra något. Allas röst hörs lika mycket över Internet. Det är en styrka, som bör användas.

Vad tänker du?

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Ett svar på “Klaga eller agera?”

  1. Roxanne

    Bra skrivit! Hade varit härligt om fler personer använde den makt man faktiskt har på internet, till något konstruktivt istället för att bara se det som en chans att skriva sådant man aldrig skulle våga säga i verkliga livet.

    Tycker det är jättebra att du försöker att göra en skillnad och jag är likadan. Det handlar inte om att hävda mig själv, utan på att kanske faktiskt kunna förändra något i en positiv riktning.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.