Öppet hus och simmning

I torsdags var vi på lokala kennelklubbens öppet hus med Theo. Han fick träna lite rally men framför allt vänja sig med miljö av andra hundar utan att skälla på alla. Skvallerträning. Han skötte sig helt ok. Fick bli lite omklappad också.

Idag åkte vi på hundsimmet för lite träning. Det är så trist väder ute och för kallt för att gå några längre promenader så för att få lite fysträning så simtränar vi ibland.

Till min förvåning var det Theo som var lite mer osäker denna gång. Alf körde på som aldrig förr, simmade ut mitt i bassängen, han som brukar hålla sig vid kanten. Trötta och förhoppningsvis nöjda killar åkte sedan hem med fleecetäcken och filtar i bilen.

Theo tax simmar IMG_0168

Hundsim Theo simmar Alf i vattnet Alf

Se alla bilder i albumet här. Film kommer.

Passade på att köpa på oss lite tuggben och frysta märgben. Är sugen på köpa nya matskålar åt dom i av återvunnet material. Vi behöver nya då svärföräldrarna tagit våra gamla. Matte har fullt upp med att få iväg alla kallelser till årsmötet för övre norrlands taxklubb, några hundra kuvert som ska skickas… 🙂

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

2 Svar på “Öppet hus och simmning”

 1. Erika

  Ni har liksom inga begränsningar vad som en tax “ska” ägna sig åt. Inte hade jag kanske kommit på att “slänga taxen i poolen”. Love it! Underbar träning. Har simmat mina i många år. (Även pudeln körde mycket simning, men nu har jag inriktat mig bara på labradåran av ekonomiska skäl).

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Haha nä vi provar på allt. Var på en prova på dag på hundsimmet och hon sa att taxar har bra nytta av simträning. Man måste dock vara försiktig och alltid ha flytväst eftersom deras korta ben gör att de har svårt att navigera. Det är ju dock en skonsam träning för alla hundar (och människor).

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.