Stulna hundar

Nu cirkulerar det åter bilder på nätet av stulna hundar med varningar om olika skåpbilar, reg nr från utlandet osv. Det står att hunden/hundarna blivit stulna hemma, på gården, från hundgården osv och med varningen att hundarna stjäls av ligor för att säljas som träningsobjekt för kamphundar utomlands.

Hur sjukt låter inte detta. Att hundar stjäls har skett i många år. Jag har hört att bra jakthundar kan säljas utomlands, i tyskland t ex, för otroliga summor då den är injagad och redo för skogen så att säga. Skulle dessa hundar också säljas som “baits” till kamphundar?

Är det så vanligt med kamphundar och hundkamper nu för tiden? Jag vill verkligen tro att det inte är det. Mänskligheten måste väl a klivit några steg framåt i utvecklingen. Ja jag vet att det förekommer fortfarande, säkert vanligare på vissa platser än andra. Men skickas alla stulna hundar till döden? Eller säljs dom utomlands till godtrogna köpare för dyra pengar?

Måste i varje fall vara varje hundägares värsta mardröm att få hunden stulen. Den oro och skräck som man känner inför vad hunden kan utsättas för måste vara otroligt påfrestande.

Att hundar smiter förekommer ju också. Igår var vi på väg till et 70 års kalas och då kom denna lilla vettskrämda sak springandes på en hårt trafikerad väg rätt mot bilarna! Vi tvärnitade och husse och svärfar försökte fånga in den lilla. Till slut gick den upp på utsidan av räcket över en viadukt och frös fast. Husse lyckades klättara ut och ta upp tiken. Vi tog ett varv runt i kvarteret därifrån den hade kommit. Även en annan man försökte hjälpa oss att lokalisera ägaren. Då vi inte lyckades och ingen kände igen den lilla så tog vi med tiken till polisstationen. Där började äntligen svansen vicka lite. Vi la ut en bild och efterlysning på FB vilket polisen tyckte var bra, det brukar gå snabbt där. Fick ett meddelande senare att ägaren var funnen. Vilken tur att den hittade hem!

DSC_2413

Jag hoppas och önskar att om mina hundar någon gång skulle lyckas smita så stannar den som ser dom och fångar in dom. En efterlysning på facebook brukar gå snabbt att nå ut till ägaren, det är där jag hade skrivit om min hund försvann. Usch så stressande för den att springa runt bland bilarna. Många förare såg inte ut att uppmärksamma den lilla hunden! Är glad att vi och några till stannade och fångade in den.

På 70 års festen fanns denna snygga lejonklippta katten 🙂 Supersöt! Den får jättemycket tovor i pälsen och kan inte gå på sommaren, men när den rakas på detta vis så mår den mycket bättre och lever ett gott liv. Hur söt som helst.

DSC_2427

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.