Ny sida om hundproblem/ problemhundar

Tycker själv det är svårt att hitta information och vilken information man ska tro på när det kommer till att träna med hundar och framför allt att träna med hundar som har problembeteenden. När vi var nya hundägare, med vår första hund, så insåg vi att allt inte var så enkelt som det såg ut. Vi tog oss även ann tonåringar och missade alltså den viktiga valptiden då man kan vara med och forma/påverka hunden genom socialisering. Så har samlat mina egna erfarenheter och de tänket jag tror på kring hundträning baserat på ett etologiskt förhållningssätt. Informationen hittar du under fliken Träning och Tävling – Hundträning enligt oss – Att jobba med hundproblem/problemhundar.

Hoppas det kan hjälpa någon annan som suttit i samma sits som oss, när hundägandet inte visade sig finnas där av sig självt utan det krävdes en hel del jobb för att nå målen. Men det går och det viktigaste är att inte ge upp. Det är information som jag själv önskar att jag fått som ny hundägare. Då hade jag inte tvivlat på mig själv så mycket och mitt “dåliga ledarskap” utan försökt se helheten istället.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

7 Svar på “Ny sida om hundproblem/ problemhundar”

 1. Karin

  Vilken bra och fin idé att dela med sig av egna erfarenheter när det kommer till problemhund. Ibland är det verkligen just det man behöver läsa om – andras erfarenheter.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja jag tänker att det kanske kan hjälpa någon. Ingen hund är den andra lik men man kanske kan få lite vägledning.

   Svara
 2. Malin

  Bra skrivet. En grej jag tycker du kan ta med ( men som givetvis du avgör själv) är även att ansöka om hjälp hos en duktig tränare/ gå på kurs. Det finns jättemånga Immi utbildade människor i hundsverige som står för din filosofi. Men även andra duktiga själar såklart. Kurser kan ge mycket men också lite beroende på vem man väljer:)

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja det är ett bra råd! Så klart får man mycket hjälp av att gå på kurser eller privata träningar.

   Svara
   • Malin

    Glömde skriva att jag tycker du är oerhört duktig med dina hundar:) och starkt av dig att våga dela med dig.

    Svara
    • Matte Sofia Inläggsförfattare

     Tack va snäll du är! Vi jobbar på det. Alla dagar är jag inte lika pedagogisk, vilket jag också skrivit om. När det bara blir fel. Men ju mer jag läser och skriver om hur jag vill vara desto mer blir jag så också. Hoppas på att inspirera andra…

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.