Theo latmask och kalasbilder

Bild

Igår på förmiddagen tänkte vi ta en långpromenad med hundarna eftersom vi skulle på kalas på kvällen och de inte skulle få så mycket motion då. Vi tänkte ta rundan runt sjön men kom bara till indistriområdet.

Båda hundarna går villigt runt kvarteret. När vi är i en viss korsning vet dom att vänster betyder hem och höger betyder längre promenad. Fram till denna korsning går dom bra i kopplet. Sen vänder det. Då går dom efter oss och släpar tassarna i backen. De stannar och så fort man stannar så vänder dom nosen hemåt. Om de inte behöver göra några behov så går vi bara vidare och dom får följa med. Ofta gör dom det utan större protester. När vi kommit förbi industriområdet så är det som att det vänder och dom går ofta framför oss igen hela vägen hem oavsett hur långt vi går eller vilken årstid.

Till saken hör att vi ofta har med oss godis eller gör nån kul lek eller nåt sånt för att promenaderna ska bli lite roligare. Men igår strejkade Theo helt på industriområdet. Han hade lagt sig ner flera gånger under vägen och vi hade motiverat han att följa med. När han insåg att d inte hjälpte att lägga sig så känner matte plötsligt hur det blir tungt i kopplet och skrapar mot asfalten. Theo la sig på sidan och blev släpad! KNASTAX!

Vi kollade igenom alla tassar, inga problem där, kollade klorna (eftersom han har svårklippta klor kan de ibland bli lite för långa och han har två missbildade klor också på en framtass) men de såg inte heller dåliga ut. Han haltade inte eller på annat sätt verkade skadad. Visst, solen hade kommit fram igen efter en mycket kall juni månad men det var inte så varmt i luften så att han borde tycka det var för varmt för att gå. Vindarna svalkade och det var kallt så fort solen gick i moln.

Nå vi bestämde oss för att inte ta den långa rundan utan istället ta baksidan av berget hem. Husse bar Theo en bit men satte ner honom när vi närmade oss berget. Så fort vi kom till eljusspåret så skuttar en Theo nöjt fram! Inte minsta tillstymmelse till skada eller smärta eller nåt annat. Knashund!

Så vi gick efter berget. Han haltade till en gång och husse plockade bort en myra från tassen. När vi kom hem blev det filade klor (för säkerhetsskull). Idag är det dock bra mycket varmare och jag kan förstå att han inte ville gå nå långt.

Nöjd Theo blev buren av husse en bra bit

IMG_20140706_152311

 

Bildbevis på att hunden trots allt verkar oskadd

IMG_20140706_152246

Full rulle och glad tax.

Husses teori är att Theo är en tonåring som hela tiden har tråkigt när d inte händer nåt men när man ska göra nåt så är det inte just det han vill göra. Han vill göra nåt annat.

Ja ibland förstår man inte…

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

4 Svar på “Theo latmask och kalasbilder”

 1. Quila o Ronja

  Dom är allt bra knasiga ibland. Men visst blir man först lite orolig, och tror att något är fel. Det här har väl egentligen aldrig hänt mig, och någon lösning har jag ju inte. Bära, det går i alla fall helt bort för mig, haha!!
  Händer det även när ni går på, för honom, helt okänd mark?
  Allt gott till er
  Susanne

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Nån enstaka gång. Theo är ju annars den som alltid hakar på och tycker allt är roligt! Men vi måste ju gå samma svängar ibland. Allting kan ju inte alltid vara superroligt.

   Svara
 2. Terése

  Känner verkligen igen det. Min lurv gör ifrån sig, och sedan vägrar han oftast gå längre. Får en förbi honom förbi i en viss punkt, så traskar han dock glatt vidare. Antar att han tycker det är trist att bara gå vanliga korta kissrundan och förstår inte varför han ska gå den när han redan gjort ifrån sig. Roligare att hänga på tomten då ju. Oftast springer han till huset, vilket blir en kontrast till att ha vägrat gå precis innan. Gör så någon gång varje dag, om det inte är snö ute eller det vankas drag, då är det en himla fart från början 😛

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja precis så verkar våra också vara. Helst hemma på gården. Dom är jakthundar och det står i rasbeskrivningen att dom ska vara aktiva. Latar hundar än våra taxar för man leta efter. Vill helst bara ligga och sola!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.