Sportlov

I helgen har vi sportlov. + 6 grader och sol. Det borde man ju jubla åt och det hade vi gjort om det inte var för att det legat på några plusgrader i flera veckor så isarna är blöta och sunkiga. Rätt värdelöst väder faktiskt. Då får det hellre bli vår direkt och sommar.

Vår femte årstid – vårvintern – är ju den bästa. Ska visa skillnaden mellan vinter och vårvinter med dom här bilderna:

Vinter: -15 till -35, mörkt dygnet runt och massor av snö. Inte så roligt.

Alf ser älgen

Då vill man mest:

Sova

Vårvinter: plusgrader i luften och en sol som värmer men minusgrader på backen så isen och snön är kvar. Brukar vara mellan mars-april. Har man tur även i februari.

CAM00092

Och då vill man helst vara ute på isvägarna och:

IMGP6328

IMGP5677

Bara busa hela dagarna! Men i år går man igenom snön och får hela tiden plumsa vidare, skoterspåren håller inte att gå på. Surt!

Sen kommer våren (april/maj, om inte maj slår rekord med 35 plus som förra året och året därinnan) och då ska allt smälta och man är blöt upp till knäna när man varit ute i 5 minuter. Allt är blött. Gräsmattorna är vattensjuka pga att jorden inte hinner suga upp allt vatten så det stannar kvar på ytan. Alf vägrar gå för att det är för blött:

CAM00114

Om vi ändå inte får nån vårvinter i år så hoppas vi  allt smälter nu då istället så vi får det här som hundarna nog längtar mest efter:

P1020291

Maj13

För att göra det till ett riktigt sportlov så har vi bokat hundsim för Theo imorgon 🙂 Alf får avstå pga infektionsrisken.

 

 

 

 

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 1 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Ett svar på “Sportlov”

  1. Lill-Iren

    Så herlige bilder, kjempefin blogg 🙂 Jeg er helt i starten av viltspor treningen så fint med blogger der jeg kan få litt tips 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.