Operationstid

Idag är matte ledig med hundarna då hundvakterna är i Stockholm. Som tur var fick vi även tid hos veterinären i Öjebyn idag så det passade ju bra. Vi är  nöjda med Djursjukhuset som vi tidigare gick hos men vi kände att vi ville att någon annan tittade på såret också, ifall det finns nånting att göra. Att bara gå och vänta och oroa sig är inte roligt.

Kirurgen tittade på Alf och hade gått igenom journalerna dom beställde från djursjukhuset. Hans bedömning är att vi är i ett läge av “allt eller inget“. Han rekommenderar att operera bort tumören eftersom den inte läker och eftersom den sitter så illa till. Han gav det goda chanser att lyckas även om det finns risker. Riskerna var att det blir trängre runt analen efteråt eller risk för inkontinens men han trodde dock att de skulle klara att få bort tumören och att det får bättre chans att läka. Han bedömde också att såret var rent och inte infekterat vilket åtminstone är bra. Han tyckte också att det är stora risker med att Alf får gå med ett öppet sår längre än nödvändigt eftersom det kom tillbaka i juni 2013 och varit öppet sen dess.

Vi fick en tid för operation den 19/3 och husse är ledig den dagen så han får åka med Alf. Alf får komma hem samma dag.

Det känns trist att behöva söva honom igen och operera men någonstans har vi nog tänkt som kirurgen sa; det har gått lång tid, ingen förbättring och ett öppet sår är inte bra hur stort/litet det än är. Det har heller inte funnits nån information på nätet att läsa på. När Alf hade histiocytom så kunde jag ju läsa på och förstå vad det var han hade men detta verkar antingen ovanligt eller inget man pratar om för det dyker bara upp adenom om man googlar och det var inte ett adenom enligt veterinären. Nån som har haft nåt liknande på sin hund?

Ringde försäkringsbolaget idag också för att kolla hur det ligger till. Inga problem med att direktreglera operationen dock med ny självrisk eftersom det gått lång tid sedan första besöket på djursjukhuset. Besöket idag kostade 505 kr vilket inte är nåt att säga om, inget som behöver regleras av försäkringen. Det är ju när det blir stora summor som man vill ha att försäkringen täcker merparten av kostnaden. Alfs biopsi kostade ju 3000 kr men vi betalade bara 400 kr den gången så en bra försäkring är ju ovärderligt. Inte för att 3000 kr är så jättemycket pengar heller om man jämför med operationer eller behandlingar som kan kosta 15000 kr. Men det känns ju ändå i plånboken att hosta upp 3000 kr.

Nå skönt att vi har en plan i alla fall. Man kan ju hoppas och drömma att såret läker ut innan den 19:e och att operationen inte behövs men det är nog små chanser.

Lilla Alfen, bara han blir frisk nu!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.