Om hundfoder

Ja vad ska man tro? Länk till inlägget här.

Stora företag som colgate, nestle, mars och Palmolive äger många av de vanligaste hundfodermärkena (tex Hills, Royal Canine, Pedigree, Purina, frolic, eukanuba). Det påstås att dessa företag som tillverkar hushållskemikalier tjänar pengar på sina avfallsprodukter i djurfoder.

Företagen ska dessutom använda sig av försöksdjur, som genom tvångsmatning tvingas i dödliga doser mat för att varna andra.

Ja huvva! Vem kan man lita på? Hunden måste ju få bra mat men inte till vilket pris som helst. Kanske får man börja med färskfoder istället…

Så hemskt att människor kan utnyttja djur för att sälja mer och skiter i om någon annan far illa på kuppen.

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 3 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

3 Svar på “Om hundfoder”

 1. Lovisa

  Att börja med färskfoder vore nog en ypperlig idé. Två taxar kan väl inte äta så farligt mycket, eller? 🙂 Sedan är färskfodertillverkarna också företag som vill tjäna pengar så det absolut bästa är väl att göra maten själv. Folk har börjat hitta plastbitar i VoH och när de frågar/klagar om det på deras facebook tar de bort inläggen och låtsas som ingenting. Men att det är bättre än torrfoder är jag övertygad om.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja vad ska man tro? Man vill ju ändå ge något vettigt så hunden får i sig allt den behöver. Jag försöker dock variera torrfoder (acana) med lite färskfoder, blötfoder eller matrester.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.