Kloklippning är svårt på svarta klor

Theo har väldigt svårskötta klor. Man ser verkligen inte pulpan alls. Det kom en liten bloddroppe idag också, så han fick va ledsen. Sen gick d över med lite godis och gos.

Alf har mycke mer lättskötta klor och dom är också svarta. Där ser man tydligt pulpan. Undrar om det är för att Theos klor varit misskötta tidigare som de är så svåra. Vi ska försöka klippa lite men oftare och se om d hjälper.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Detta inlägg är publicerat under Alf och Theos vardag av Matte. Bokmärk permalänken.

Om Matte

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

3 svar på ”Kloklippning är svårt på svarta klor

  1. Vi fick tips på apoteket att fila klorna istället om de är svåra att klippa. Ska pröva det så han slipper blöda mer. Han fick gå med bandage i två dagar för han rev upp klon varje gång han gick på asfalten…

    • Ja vi ska börja ta lite oftare. Det är en klo som verkar skadad på något sätt. Ska ta upp det med veterinären när han ska ha sin 1 års spruta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.