Hundar på festivaler

Igår såg vi flera hundar på en festival. Varför tar man med sig hunden dit? Vissa hundar tycker säkert det är roligt att vara bland folk och det kan vara bra social träning. Men då kanske marknader är bättre där det är lite lugnare. Sitter man i gräset en bit bort och har koll på omgivningen så är det säkert ingen skada för hunden, möjligtvis om det är mycket hög musik.

Vi såg en man med nån form av “kamphund” som hade strypkoppel på denna. Sen släpade han runt hunden med styrpkopplet hårt åtdraget så hunden kippade efter andan hela tiden. Han släpade in den längre och längre in i folkmassan trots att hunden inte ville. Folk runt om hade ju ingen koll på att det var en hund på backen vid fötterna. De var ju fullt upptagna med sitt! Dessutom berusade. På såna här tillställningar brukar det ju vara en avsevärd mängd glas på marken som hunden kan skada sig på.

Detta borde klassas som djurplågeri. Hunden har inget där att göra. Låt hunden leva ett gott hundliv och slippa mänskliga festivalaktiviteter. Där kan vi vuxna roa oss själva tycker vi!

Alf lämnas hemma vid såna tillställningar eller är hos hundvakt. Han trivs bättre där. På dagen har vi varit på Luleåkalaset för att socialträna och det har gått bra. Dock är det ju det där med allt glas som brukar ligga kvar sen nattens festligheter. Var rädd om vovves små tassar!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.