Att klippa hunden

Vissa raser kräver ju mer pälsvård än andra. Det kan säkert vara roligt för den som är intresserad 🙂 Vi valde en långhårig ras men som har mycket lättskött päls av praktiska skäl. Han kammas ibland men inte dagligen och schamponeras ett par gånger per år bara.

Det kan ju vara rätt roligt att se samma ras i olika klippningar:

 

Eller som pudel:

  

Mycket handlar ju om smak och tycke. Men jag såg råd på nätet om att klippa hundens morrhår! Varför det?! Klart morrhåren har en stor funktion för hunden. Att hålla på med sax så nära ögonen för att ta bort morrhåren känns helt fel! En funktion som morrhåren verkar ha är att fungera som förvarning för att något kan träffa ögat (t.ex. en kvist när man smyger i buskarna) så att det hinner stängas innan det skadas. Man kan se ibland om man nuddar morrhåren att ögonlocken rycker till lite, särskilt på en sovande hund. Det känns som en ganska viktig funktion, eller hur?

Att dessutom färga hunden känns också lite overkill. Hunden kanske inte lider av det men då kanske man ska skaffa mjukdjur och pyssla men för jag tror inte hunden har så mycket behållning av att vara rosa eller grön. Det är dessutom djur som är levande varelser och man måste respektera dem och deras integritet, inte bara göra för att man kan. Det är min åsikt iaf.

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.