Att vårda hunden själv?

Ja alltså, hur tänkte han här?

En vinthund blev svårt biten av en annan hund men istället för att ta hunden till veterinär så sydde mannen ihop hunden på köksbordet. Mannen jämfördet det med att han “idkat syslöjd och tråckat ihop henne med ca 25 stygn“.

Djurvänner polisanmälde mannen som påstår att han inte förstod att det var något brottsligt. Mannen är visserligen i 70 års åldern och förr i tiden kanske man löste problemen själv hemma på gården men bedövning? Hygien? Rätt verktyg? Man kan ju inte sy ihop ett sår själv! Och att sy ihop ett sår är ju långt ifrån att idka syslöjd eller ens har något med att sy i tyg att göra!

Mannen var rädd att veterinärerna inte skulle vara tillräckligt erfarna för att kunna söva ned en Greyhound men det är ju inget argument! Man måste ju lita på professionella. Det finns fall där det går fel men det är förhoppningsvis så få att riskerna är små jämfört med infektionsrisken med att göra det själv.

Ja vad ska man säga? Det är visserligen inte alltid så lätt att veta om en skada kan vårdas hemma eller om man måste söka veterinär men när man inser att djuret behöver opereras (sys) så är saken glasklar. Det gör man inte själv! Är man osäker så ringer man veterinären för rådgivning.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad , | 1 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Ett svar på “Att vårda hunden själv?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.