Kunskapsläget fortfarande lågt

Varning för ett gnällinlägg om ett ämne jag tagit upp tidigare.

Oh jag blir så frustrerad att kunskapen om hundars och andra djurs behov och reaktioner på våra metoder är så låg i så många länder. Nu pratar jag inte om u-länder där människor kämpar för att överleva utan om i välbärgade länder. Hamnade åter igen i en diskussion med en amerikansk taxägare, som har en 4 månader gammal tax, som kissar i sin bur. Här förvaras alltså fortfarande hundar i bur när man arbetar på dagen eller när den ska sova på natten. Sen undrar man varför en så ung hund kissar i sin bur för de har ju fått veta att hundar inte kissar där de sover.

*biter sig i tungan* Enda sättet att bemöta såna frågor är med vänlighet och med en trevlig ton och med korrekt information från säkra källor. Men det är så svårt att inte skrika ut ” HUR FAN TÄNKER DU NÄR DU LÄMNAR EN LITEN VALP ENSAM I EN BUR HELA DAGARNA” och ställa 1000 frågor om vilka vanor hunden har av att få gå ut och göra ifrån sig. En promenad per dag räcker ju inte.

Det är bara så fruktansvärt tragiskt att hundar behandlas på det här sättet fortfarande. I burar för att ägaren inte vill att de ska äta upp möblerna hemma. Om de istället skulle lägga tiden på att faktiskt vara med sin hund och aktivera den så är det problemet nog mindre. På många ställen i Amerika går man ju inte ens promenader med hundarna, de ska rasta sig själva på gården.

Å jag kan ju inte hålla tyst heller. Jag försöker verkligen med god ton och med en glad attityd skriva svar på tal. Om jag lyckas få en enda ägare att ändra på sig eller söka mer kunskap och hitta nya sätt att lösa problemen på så har jag ju gjort något för någon hund någonstans.

*någradjupaandetag*

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

4 Svar på “Kunskapsläget fortfarande lågt”

 1. Eva H

  Kattlåda lär vara mycket vanligt för mindre raser……
  Du är duktig som lyckas hålla normal ton 😉
  A spenderade ju en del tid i bur första tiden. MEN han tränades också hela tiden att låta bli att tugga på allt, retas med katter, störa farbror, väcka matte med pipis i örat osv……

  Svara
 2. Terése

  Rasta sig själva på gården eller varför inte gå på (katt)låda? Ännu smidigare ju *ironi

  Bra att du vågar ifrågasätta dem direkt också. Heja dig!

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Tack! Ja jag kan som inte låta bli men jag måste få ur mig min frustration nånstans för d är så svårt att hålla sig från att dumförklara folk. Tyvärr hjälper ju inte det så man får andas och bita ihop och tänka att man vill hjälpa dem göra rätt…..

   Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Dessutom får jag ju ibland medhåll från andra Amerikaner så helt kört verkar det ju inte var där borta. Men ibland sviktar hoppet…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.