Det här med vikten

Tyckte mig känna på Theo igår att han gått upp i vikt igen. Vi är ute mer på sommaren och nu när vi varit hemlösa så länge så blir det svårare att motivera sig för aktiviteter. Allting går som trögare. Motivationen till att göra saker finns liksom inte. Man bara väntar å väntar å väntar. På något bättre. På ett hus. På egen gård. På att komma ut på landet. Viktuppgången har nog inte bara drabbat hundarna heller 😉

Har dragit ner lite på maten men är så rädd att dra ner för mycket. Våra får ju mycket tuggben (läste nu sist en varning på FB gällande tuggben av kyckling som gör hundar sjuka och det har ju våra ätit dagligen under lång tid) och godis när vi tränar. Så får se över helheten. Vad äter dom varje dag. Sen dom kastrerades går de lättare upp i vikt så fort vi inte rör oss lika mycket. Theo har dock hittills haft lättare för att gå ner också jämfört med Alf. Alf däremot har ju alltid varit väldigt mager tidigare innan kastreringen.

Veterinärer varnar ju också för att vår mänskliga livsstil gör våra hundar sjukare idag. Djuren lever ju längre och vi har mer undersökningar och behandlingar för våra djur idag men vi gör dem också sjuka pga vår egen livsstil. Värt att tänka på. Läs Dog News artikel här.

Ska försöka motivera oss att promenera mer och röra oss ute. Har bokat simpass under nyår som motion. Hur kollar du vikten på din hund? Vet du vad normalvikten på din hund är?

Kollar du din hunds vikt regelbundet?

 • Kollar genom att känna revbenen lite då och då (57%, 8 Votes)
 • Ser på hunden om den går upp/ner (21%, 3 Votes)
 • Ja, väger hunden regelbundet (14%, 2 Votes)
 • Kollar inte så länge hunden mår bra (7%, 1 Votes)
 • Låter veterinären kontrollera detta (0%, 0 Votes)
 • Annat (0%, 0 Votes)

Total Voters: 14

Loading ... Loading ...
"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

2 Svar på “Det här med vikten”

 1. Erika

  Ja, det där med viktökning kommer ju smygande och kan vara svårt att se. Jag har en kompis som balanserar upp matmängden varje dag. Alltså lite mer mat de dagar hundarna har jobbat hårt och lite mindre mat de dagar de har haft det lugnare. Det kanske egentligen är rätt fiffigt.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja jag hade någon sån tanke. tyvärr ger jag samma av ren vana och kommer på mig själv för sent.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.