När det fungerar går det fort

När husbygget väl kommit igång så går det fort. På fyra dygn har de vädertätat huset. Det har inte regnat en droppe! Av vad jag förstår när jag läst på så är just det en av de viktigaste faktorerna för att få ett torrt hus – att det är torrt när det sätts upp så man inte bygger in fukten i väggar. Så klart är ingenting rakt eller jämnt så de fick justera några millimeter här och där för att få takstolarna raka. Plattan är böjd som i en båge (svagt så klart men för att ni ska förstå formen på den).

Hundarna har fått gå in i sitt nya hus för första gången (en snabbis bara i hallen eftersom det är så mycket byggmaterial och vi inte vill vara i vägen). Nu kan jag börja se ett slut på denna långa och mardrömslika process. Våran kontrollansvariga har varit ut och tycker allt ser ok ut. Min bror som är snickare har varit ut och tycker allt ser bra ut. Kan inte annat än säga att de som jobbar på vårat hus är mycket duktiga!

Ytterdörr är beställd. Köket har vi ritat upp och väntar bara på att innerväggarna kommer upp så vi kan mäta exakta måtten. Plattans mått stämde inte med ritningarna så det diffar på några cm. Så för att inte beställa köket i fel mått så väntar vi till innerväggar är på plats och mäter därefter.

Budgeten verkar börja gå ihop. Vi ser en ljusning. Kanske kanske om vi har tur finns d pengar över till att ordna en gräsmatta också! Då vore det ju underbart 🙂

Kolla in vårt snygga hus!

14696863_1147983035249242_175549931_n

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 1 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Ett svar på “När det fungerar går det fort”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.