När bitarna äntligen faller på plats

Ja idag var dagen D. Dagen vi väntat på i över ett år. Dagen då vårt hus skulle komma på plats.

En kort historia:
Huset skulle ha varit klart att flytta in i redan november 2015 men på grund av en oseriös entreprenör som lurat av oss pengar, som vi polisanmälde, blev det inte så. Han lurade oss, ljög och manipulerade hela byggprocessen trots att vi hade bevis på motsatsen. Nytt avtal skrevs i maj 2016 och sedan dess har vi bara väntat på att börja se att det kommer igång ett bygge. Läs tidigare blogginlägg om husbygget här och här.

Så mot bakgrund av alla problem som varit så kanske ni kan förstå känslan när vi kommer ut till tomten och dom säger att kranbilen är trasig! Katastrof igen. Skulle vi inte få upp huset den här gången heller?!

VVS firman var ute och gjorde klart avloppet i grunden, som varit feldraget. Idag liksom? När husstommarna kommer? Dom har haft hela sommaren på sig men idag blev det klart. Nå bättre sent än aldrig. Onödigt att gjuta igen idag när dom behöver gå på golvet…

dsc_0380

Elskåpet var på plats men ingen el var ikopplad trots att elektrikern skickat in förhandsbesked om att slå på strömmen 1 oktober. Började ringa runt och fick till svar att något sånt uppdrag hade inte elbolaget. Men hallå! Till slut fick jag prata med en av installatörerna och han sa att de varit ut förra veckan men att det då saknats delar som elektrikern skulle ordna och sedan ringa och bekräfta att det var klart. Han skulle ändå komma ut och kolla. Ringde elektrikern som suckade och sa “jag har ju ringt och meddelat att det är klart”. Sånt här gör mig förbannad. När stora bolag inte vet vad den ena eller andra gör. Ingen pratar med varandra. Nå till slut dök dom upp och kopplade i strömmen.

dsc_0385

Ja som ni förstår var stressen redan hög på morgonen och oron stor att vi åter skulle bli besvikna. MEN! Sen kom den: Kranbilen!

dsc_0384

Så några timmar senare än beräknat, fick vi igång processen. Lastbilen kom med material och då gick det fort.

dsc_0387 dsc_0388 dsc_0390 dsc_0395

Rått/skadedjursskydd.dsc_0397 dsc_0398

Så höll dom på till sent på eftermiddagen. Vi bjöd på lite fika och läsk, är väl det minsta man kan göra en sådan här dag. Är tacksam att vädergudarna varit med oss idag, förhoppningsvis hela veckan!

dsc_0414Sista biten på plats vid 19 tiden. Imorgon ska allt rätas ut och fästas och takstolarna ska komma på! De saknade lite isolering men som tur var hade svärfar en oöppnad rulle i stugan så husse åkte snabbt och hämtade den.

Äntligen börja vi se ett slut på historien. Även om det är många månader arbete kvar innan vi får flytta in. Däremot har vi nu kommit ett steg längre än någonsin tidigare. Kanske kan vi få upp ett hus nån gång. Grannarna har redan satt ut sin matjord och fixat tomten (dom flyttar in tidigare än oss). Våra pengar är ju slut så tomten får vara en arbetsplats framöver. Ett evighetsprojekt 😉 Bara vi får flytta in så ska det väl ordna sig.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “När bitarna äntligen faller på plats”

 1. Erika

  Duktiga ni som håller efter alla strulputtar! Och grattis till att det artar sig så fint med bygget nu. Äntligen!

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Tack. Ja det har varit en pärs! Man har varit helt slut i perioder men nu börjar hoppet komma tillbaka. Dessa snickare är jätteduktiga och noggranna. De rår inte för strulet med kranbilen. Dom jobbade i ett.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.