Munkorg för att skydda hunden?

Har en tax som gärna dammsuger diken efter saker att tugga på. Det går snabbt så har han svalt det också. Man försöker vara förutseende och förebygga men vips så slinker det ner nåt “smarrigt”. Konsekvenserna blir ofta en dålig mage.

Har läst flera tidningsartiklar och varningar på Internet om ställen där någon medvetet lagt ut matbitar med antingen glas eller andra vassa föremål i, eller preparerat dem med gifter. Så klart blir ju det djur som får i sig detta allvarligt skadad/sjuk!

Någon har svarat att de kan tänka sig sätta på munkorg på sin hund pga detta. Tråkigt men sant. Kanske skulle jag själv göra så för att skydda min hund. Det går ju även att lära hundar skvallra på “mat”/ätbara saker. Tror dock inte det skulle funka på min Theo.

Så hur gör man? Än viktigare, hur får man fast den som lägger ut sånt är för att skada? Oavsett om man inte tycker om hundar eller andra djur så kan man inte förgifta dom. Det är ett oerhört lidande för djuret. Det är plågsamt och fräter eller skär upp djuret inifrån!

Jag anser att man inte riktigt är frisk om man gör nåt sådant. Hoppas polisen tar anmälningar på allvar. “Tänk om det vore ett barn…” ja tänk om! Men lidandet är lika stort på ett djur som på ett barn.

Skulle du ha munkorg på hunden för att skydda den?

  • Ja (80%, 8 Votes)
  • Kanske (20%, 2 Votes)
  • Nej (0%, 0 Votes)
  • Vet ej (0%, 0 Votes)
  • Annat (0%, 0 Votes)

Total Voters: 10

Loading ... Loading ...
"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.