Hundfestivaler

I Kina har man haft hundfestival där man dödar och äter hundar. Jag har personligen inget emot att folk äter kött eller att djur dör men man får aldrig plåga djuren! Läs mer här. Varning för starka bilder och hemsk text!

Du kan göra skillnad här.

Under dessa tortyrliknande former slaktas tusentals hundar.

Var med och stoppa vansinnet!

Norska Kennelklubben uppmuntrar andra länders kennelklubbar att bojkotta världsutställningen i Kina 2019 på grund av landets bristande djurvälfärd. I ett land med omfattande brister i mänskliga rättigheter behandlas också djuren under all kritik. Bilder från landet visar på långa transporter i extremt trånga burar utan tillgång till mat och vatten, generellt barbarisk hantering av djuren och brutala avrättningsmetoder där kokning och klubbning är några av dem.

SKK kommer inom kort att ha ett extra möte för att fatta beslut i frågan. De har tidigare fördömt bland annat formerna för hundätarfestivalen i landet.

Människans värsta sida är när vi inte bryr oss om andra individers lidande! Det går inte att hävda att tradition går före lidande, det går inte att hävda att man måste göra “som man alltid har gjort” – kunskapen ökar hela tiden och vi har ett ansvar att ta till oss den och agera där efter! Idag vet vi att djur känner smärta, lidande och sorg. Vi vet att hundar är lojala, godtrogna vänner och mycket väl medvetna om sitt eget liv och död. Det är barbariskt och jag kan inte för mitt liv förstå att man kan se på när detta pågår! Hur kan dessa människor se på detta? Hur kan man utföra detta utan en minsta tanke på lidandet?! Helt jävla ofattbart, man måste ju ändå känna obehag och stark ångest inför vad djuren utsätts för?!

Jag stödjer WAP varje månad – gör det du också! Jag är åsnefadder.

Kom ihåg att du gör skillnad genom dina val. Du kan välja att inte stödja aktiviteter, arrangemang eller traditioner där djur eller människor far illa. Genom att inte handla av, delta i eller se på när djur tillhandahålls för vårt nöja (t ex inte rida elefanter, kameler, eller Åsnor på semesterresan, inte köpa varor som är “äkta” av vilda djurdelar osv).

Jag blir fruktansvärt frustrerad på människor som säger sig vara djurvänner men som gärna rider på åsnor utomlands eller som går på cirkus med vilda djur. Det är inte djurvänligt och djuren ska inte utnyttjas för vårt nöje. LÅT DOM LEVA ETT NATURLIGT LIV och inte vara någon nöjesaktivitet för lata/uttråkade svenskar på semester.

Så ta aktiv ställning!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.