Nya utmaningar

Hittade en blogg där jag för första gången kom i kontakt med nåt som kallasDo as I do – träning. Det går ut på att lära hunden att härma det beteendet du gör. Du visar, säger “do as I do” och sen “Do it” och då får hunden göra så. Superintressant! Detta ska vi testa, när vi flyttat in i huset och fått lite mer ordning i kaoset. Här är det för trångt, ingen ro osv som inneboende. När vi har egen tomt ska vi kunna träna massor! Längtar.

Kolla in bloggen här.

Nu har vi kollat lite på staket till tomten och funderat hur vi skulle vilja göra för att inrama gården (hindra Alf från att jaga harar som det verkar finnas gott om). Känns som att det går sakta med husbygget. Jag kan ju inget om att bygga hus. Det är fyra månader kvar till vårt hus ska vara inflyttningsklart. Dom håller på med tomten nu, träd är fällda, stubbarna ska nu bort och fyllnadsmassorna ska ut. Kommer dom att hinna? 🙂 Får hålla tummarna. Vi har totalentreprenad och nyckelfärdigt avtal.

Man märker på Theo att han är lite stressad av flytten och att vara inneboende. Även om det är på platser han är van att vara. Han stresskäller på alla ljud, mer än han brukar. Får tokutbrott om han ser andra hundar. Så klickern får nog följa med på varje promenad nu så vi kan förebygga och skvallra istället.

Ingen sommar ännu. Har inte ens haft på mig bikini eller baddräkt än. Vattnet är under 15 grader så nej tack! Man har varit bortskämd tidigare år då det varit jättevarmt.

Men latat oss i solen har vi gjort, trots allt. När den väl varit framme.

Theo fick smaka lite kokt ris.

DSC_2158

 

Min nya väska har kommit! Så nöjd med taxtyget 🙂

DSC_2161

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.