Vårt matsalsbord

Eftersom vi får ett stort fint hus i slutet av året så bestämde vi oss för att göra ett eget matsalsbord med plats för 6 ordinarie men även 2 extra platser på kortsidan.

Brädorna hittade vi bakom svärfars boda. Ingen vet hur gamla dom är eller hur länge dom legat ute. Dom var i bra skick så vi återbrukade alltihopa till ett nytt bord. Känns bra att ge liv åt nåt gammal som bara “ligger och skräpar” samtidigt som det blir billigare.

Det vi lagt ner i kostnader är maskiner (slip, bandslip och hyvel samt lim, pluggar, bets och vax). Det blev inte heller så tungt som vi befarade då vi fick hyvla ner rätt mycket för att få en jämn yta.

Färgen på betsen heter “silver” och jag tycker det fick ett härligt utseende. Älskar att bordet följer plankorna så det är lite ojämt, rufft och sprucket men ändå perfekt slät yta att äta på. Vad tycker ni?

(Klicka på bilderna så blir de större)

Hårdvaxet ovanpå är miljövänlig, giftfri och luktfri. Den tar inte smak eller är farlig att få i sig. Det ska stå emot rödvin, öl, diverse repor osv. Ett mycket bra alternativ! Kostade lite mer men det är det värt.

De flesta tror att allting är husses förtjänst men matte har faktiskt också slipat, hyvlat, betsat, skruvat och vaxat! Bara så ni vet! 🙂

Även mitt loppisfynd (gamla ladugårdsfönstret) blev klart – silverspray och spegelglas = 250 kr = nöjd 🙂

DSC_1929

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Återvinning | Taggad | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Vårt matsalsbord”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.