NW träning hemma

Tog tag i saken och körde lite nw (nose work) hemma ikväll. Är förkyld så orkar inte med några längre promenader eller livliga aktiviteter och så har ju Alf inte ännu fått prova.

Husse fick hålla i Alf medan Theo fick visa hur man gör. Tre korta sök och han tycker ju fortfarande det är så roligt! Han kan knappt hålla sig tills han får ok att söka. Nosen går som en dammsugare. Satte höga och låga och han tog dom alla så klart. Alf skällde och vill inte sitta kvar hos husse för han såg ju att Theo gjorde något jätteroligt.

Sen provade jag med Alf. Först fick han nosa in sig på doften vilket tog tre gånger ungefär innan han förstod. Så satte tassen (möbeltassen med doft på) på en kartong och Alf fattade på några få gånger att han skulle nosa på tassen.

Lät han sedan söka på samma vägg som Theo. Efter två-tre gånger så började hans nos också gå som en dammsugare.

Vi tog inga bilder eller filmade. När man är sjuk känner man inte för att fastna på bild i mjukiskläder 😉 Vi ska definitivt fortsätta med Nw och även köra utomhussök och behållarsök. Det måste nog vara den enklaste aktiveringen vi har provat på. Man behöver ju knappt några grejer och det går att göra hemma trots att man håller på att flytta och har kartonger över allt.

Bjuder på en bild i alla fall där Theo kröp upp på mig i soffan och ville gosa.

IMG_20150429_211357

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 1 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Ett svar på “NW träning hemma”

  1. Karin

    Kul att ni tränade NW hemma! Jag skulle också vilja testa på det, låter väldigt roligt!
    Väldigt mysig bild på dig och Theo. Krya på dig!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.