Att underhålla även när det är lågsäsong

De senaste veckorna har varit rätt tråkiga. Promenader mest och korta lekstunder inne och ute. Halkan ute gör att det inte blir några långpromenader och snön gör att det inte blir några skogspromenader eftersom människorna går igenom och får pölsa medan hundarna kan rusa ovanpå snön. Samtidigt måste hundarna få aktivering. Allt husplanerande har också gjort att tiden inte funnits för aktivering på samma sätt. Alf har nog fått lite mer aktivering i och med att han har tävlat i Rallylydnad ett par gånger. Theo har vi försökt roa på annat sätt men han skulle behöva mycket mer. Önskar snön kunde smälta helt så vi kan lägga viltspår. Ska testa på att gå personspår med Theo också.

Ikväll bowlade vi lite med petflaskor och sen fick de resten av kvällsmaten i petflaskorna. Tog ett tag att få ut kulorna. Hoppas det ger dom lite sinnesro. Det regnar ute just nu vilket bara ökar på halkan och isen 🙁

1427483467901

1427483515805

 

Ja det är en sån där tråkig mellansäsong. När dessutom vår fina vårvinter aldrig blev av har vi haft få tillfällen att ta oss ut på isarna. Ingen isväg har öppnat i år då isarna är svaga. Det mesta ligger fortfarande begravt under snö, så några spännande promenader över stock och sten blir det inte.  Nu längtar vi till sommaren så vi kan göra mer ute. Förhoppningsvis är vi klar med allt packande snart och lägenhetsvisningen går bra så vi slipper kartongkaoset.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Att underhålla även när det är lågsäsong”

  1. Karin

    Jag förstår att det är trist säsong! Finns det ingen inomhushall eller något ridhus i närheten där du bor? Där kan man ju ha lite kul av alla möjliga aktivitetsformer när utomhusmiljön inte håller för träning 🙂
    Ha en trevlig helg!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.