Över lag en bra nyårsafton

Bild

Vi firade nyår hos mormor med god mat och en nyårsdrink. Alf och Theo har hittills inte reagerat på raketer och det small hela dagen så alla rastningar hördes knallarna från olika håll. Tog en kort promenad vid 22 tiden för att de skulle klara sig hela natten. När vi var på väg tillbaka sköt grannen raketer nästan ovanför oss. Matte ropade att de skulle vänta tills vi gått förbi och de gjorde dom. Såg oss säkert inte när vi gick ut. Theo reagerade lite när raketerna var så rakt ovanför en sa inget. Alf reagerade inte alls.

När vi var inne så skäller de när det smäller nära som om någon kom in, men vi ignorerade och sa bara att de inte skulle bry sig. När vi skulle gå och sova så kissade Theo i sängen så han måste ändå ha varit mer påverkad än han visade. Som tur var låg båda täckena i sängen så vi hann byta innan de gick ner i madrassen. Nå det är sånt som händer. Han sov då hela natten tyst även om det fortsatte smälla långt in på småtimmarna.

Vore ju väldigt bra om folk kunde hålla sig till 12 slaget med raketerna så man har en chans att planera och undvika att vara ute när det smäller. Vi vill ju inte utsätta dom för smällar men eftersom det smäller hela dagen och hela natten och dagen efter så blir det omöjligt att planera rastningar. Den som har en mycket rädd hund har ju ingen chans att komma undan. Även i lugna byar smälls det ju. Det inte många förstår är den tid och de pengar man lägger ner på sin bästa vän. Att sen se dem så rädda och påverkade är inte kul. En del blir ju så rädda att de inte kan fungera normalt på flera dagar efteråt. Behöver jag säga att vi inte skjuter raketer?

Idag, 1 januari, tog vi en lång och härlig morgonpromenad (vid lunch) efter älven. Några få knallar men det är så många andra ljud runt ikring att de inte brydde sig.

IMG_20150101_215446 IMG_20150101_215526 IMG_20150101_215559

 

Gott nytt år 2015. Imorgon laddar vi för att åka skidor på isen om det är väder 🙂

(Instagramtillägget försvann i senaste uppdateringen på wp så därför ser ni inte våra instagrambilder på bloggen längre. Ni hittar oss på @historienomalfInstagram). Glöm inte att gilla vår Facebooksida!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

4 Svar på “Över lag en bra nyårsafton”

 1. Malin

  Hela nyår och några dagar efter och innan är ett jävla planerande för oss hundägare! Och jobbigt för de som är traumatiserade från krig!

  Svara
 2. Lisa, Billy och Ivan

  Vi bor ju “centralt på landet” och här var det fullt dunder från cirka 18. Billy bryr sig inte det minsta om att det smäller, Ivan är mest sur för att det stör hans sömn och skäller lite om det låter mycket inomhus. (Utomhus bryr han sig däremot inte alls.) Ingen rädsla, tack och lov.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Är också glad att mina inte får panik men d är ändå inte kul att hela tiden försöka planera promenaderna när man inte vet när det smäller.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.